14 maart 2024

Gepubliceerd op 14 maart 2024 om 08:44

Dit jaar zijn we heel goed begonnen met een mooie lange rit achter de rug in Ede en voor het eerst weer eens een korte rit in het vizier komende maand. We proberen altijd naar jullie te blijven luisteren wat jullie willen doen. Lange tijd waren dat ritten van 15-20km, maar voorzichtig kwamen er ook geluiden dat er behoefte was aan een korte rit. En inderdaad, binnen twee weken waren alle tickets uitverkocht en is de reservelijst ook al flink gevuld. Altijd fijn om te merken dat jullie zo enthousiast zijn, dank daarvoor! En voor de liefhebbers, de rit in Kootwijk halen we later dit jaar nog in!

 

Ben je benieuwd hoe deze rit in Ede was? Je vindt de video hier op Instagram en hier op Facebook. Wat een geweldige opkomst hadden we en wat een prachtig plaatje zoveel mooie pony's voor de wagen bij elkaar!


Lange Teugel wedstrijdgerichte clinic

Maar er staat meer op de planning dan alleen ritten. Door de Lange Teugel clinic van vorig jaar merkten we dat er veel interesse is voor het Lange Teugelen. Begrijpelijk, want dat is ook echt heel erg leuk. Je pony vanaf de grond dressuurmatig trainen met alle oefeningen die onder het zadel ook getraind kunnen worden. De een wilt graag beginnen maar weet niet hoe, de volgende is zelf al begonnen, de ander heeft les van een instructeur aan de lange teugel en een aantal hebben zelf al aan wedstrijden hierin meegedaan. En iedereen op zijn eigen niveau. Door het succes van de clinic van vorig jaar hebben we iets gaafs bedacht! Doe mee aan onze Lange Teugel wedstrijd gerichte clinic!

 

Wat gaan we doen:

 

  • Je schrijft je in voor een van de vier niveaus. Je hebt keuze uit Makkelijk (B), Middel (L), Moeilijk (M) of Maestro (Z). Kies zelf een niveau dat bij jullie past. 
  • In de maand voor de clinic tussen 28 april en 19 mei neem je het proefje thuis op en stuur je deze in. Hoe? Daar krijgen deelnemers uitleg over. Alle vragen die je hebt aan de hand van de training van dit proefje zet je in je mail erbij.
  • Deze video wordt beoordeeld door Lange Teugel instructeur en jury van de wedstrijd Colette Nummerdor middels een protocol, waar zij haar opmerkingen uitgebreid bij zal geven. En je krijgt antwoord op jouw gestelde vragen. Op deze manier kun je je verder voorbereiden op de wedstrijd.
  • Je start de dag van de clinic volgens een startlijst jouw proefje waar je je voor opgegeven hebt, deze wordt als een echte wedstrijd beoordeeld, Colette zal deze dag jureren. Zij kan dan ook zien hoe jullie vooruitgang is vanaf het filmpje tot aan de wedstrijd en hoe je de opmerkingen mee hebt genomen in het oefenen thuis.
  • Tijdens de lunch geeft Colette voor alle deelnemers een presentatie proefgericht trainen. Heb je vragen voor Colette over training, die mag je vooraf ook sturen.
  • Aan het einde van de dag, als alle proeven zijn beoordeeld, is er een prijsuitreiking en alle deelnemers ontvangen sowieso een mooi aandenken aan deze dag. 

 

Doe je ook mee? Je kunt je hier opgeven, meer info lezen in de FAQ's of de proeven bekijken: SMR Lange Teugel Wedstrijd gerichte Clinic / Agenda 2024 | Shetlandermenrit.nl. Wanneer je meer vragen hebt, kun je die altijd aan ons stellen door een antwoord te sturen op deze mail met jouw vraag.

Zien we jullie daar?

Met sportieve groet,
Het SMR Team - Britt, Eline, Ilona en Marlies

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.