Vervoeren van pony met sulky

In ons HK topic van De Shetlander Bokkers op de Bok ([HK] Shetlander Bokkers op de bok) en ook op onze facebook pagina krijgen we regelmatig de vraag:

Hoe doen jullie dat met het vervoeren van jullie pony's met wagen erbij?

Nou.. Zo
Voor vragen kun je in dit topic reageren, voor aanvullingen wees welkom om jouw oplossing te delen.


Zo vervoer ik alles.

Een demontabel schot laten maken in mijn 1,5 paards trailer, sulky in de punt, schot voor de sulky, pony's aan de nadere kant van het schot, lage stang er achter laten plaatsen. Een volgende aanpassing zou zijn dat ik ze zijwaarts in de trailer zou vervoeren met een gemonteerde stand er tussen, maar aangezien ik nu moeder en dochter heb die dit stukje moeten delen wat erg prima gaat, staan ze gewoon bij elkaar. Als de grote paarden erin gaan; schot eruit, bescherming over het scharnier en hoge stang er achter.


Hieke heeft een tweepaardstrailer en vervoert hier zowel haar pony plus sulky in als haar pony plus vierwieler. Ook met een schot ertussen en een verlaagde stang.

Met de sulky

 

 

Met de vierwieler


Kitty heeft een kleine veetrailer, ideaal als je geen zware auto hebt om voor een 1,5 of 2 paards trailer te zetten en er passen gewoon twee pony's en een sulky in.


Lisanne heeft ook een veetrailer, maar dan de grote variant. Hierin kan zij twee pony's en haar vierwieler koets vervoeren. Deze is wel wat zwaarder dan een normale trailer maar helemaal custom-made voor Lisanne's aanspanning en daarom perfect voor hen.


 

 

 

Maris heeft verschillende manieren waarop zij haar sulky vervoert

 

 

 

 

En hier een kijkje in de trailer


Petra heeft haar 1,5 paards trailer in drie stukken opgedeeld. Voor in de punt is er ruimte voor ene zadelkamer deel, in het midden staat de pony en in het achterste stuk bij de klep staat de sulky.


Sabine heeft de luxe van een vrachtwagen. De maximaal drie pony's worden zijwaarts vervoerd en aan de achterkant is ruimte voor het meenemen van een vierwieler, sulky en de andere spullen.


Sascha heeft een eigenbouw trailer waar zij in de punt haar vierwieler vervoert, een hekje tussen de pony's en de wagen, de pony's worden zijwaarts vervoerd, tussen de beide pony's nog een hek.


Heb je zelf een mooie aanvulling op deze collectie die we hierbij mogen plaatsen? We zijn erg benieuwd! Dan mag je de foto's sturen aan shetlandermenrit@gmail.com