Lange Teugel Wedstrijdgerichte Clinic

Locatie: Stal de Blaakhoeve, Harskamp
Datum: 26 mei 2024
Deelname ticket €37,50

Dat onze pony's zeer veelzijdig zijn, staat als een paal boven water. Omdat ze door hun maat vaak niet fanatiek onder het zadel gereden kunnen worden, worden ze ook ingezet voor de wagen, maar ze kunnen nog veel meer. Een aantal van ons trainen ze bijvoorbeeld dressuurmatig vanaf de grond. Begrijpelijk, want dat is ook echt heel erg leuk. Je pony vanaf de grond dressuurmatig trainen met alle oefeningen die onder het zadel ook getraind kunnen worden. 

De een wil graag beginnen maar weet niet hoe, de volgende is zelf al begonnen, de ander heeft les van een instructeur aan de lange teugel en een aantal hebben zelf al aan wedstrijden hierin meegedaan. En iedereen op zijn eigen niveau. 

Door de Lange Teugel clinic van vorig jaar merkten we dat er veel interesse is voor het Lange Teugelen en hebben we iets gaafs bedacht. Voor al deze niveaus, van nog niet begonnen tot gevorderd.


Doe mee aan onze Lange Teugel wedstrijd gerichte clinic!

Wat gaan we doen:

  • Je schrijft je in voor een van de vier niveaus. Je hebt keuze uit Makkelijk (B), Middel (L), Moeilijk (M) of Maestro (Z). Kies zelf een niveau dat bij jullie past. 
  • In de maand voor de clinic tussen 28 april en 19 mei neem je het proefje thuis op en stuur je deze in. Hoe? Daar krijgen deelnemers uitleg over. Alle vragen die je hebt aan de hand van de training van dit proefje zet je in je mail erbij.
  • Deze video wordt beoordeeld door Lange Teugel (NCSHA) instructeur en jury van de wedstrijd Colette Nummerdor middels een protocol, waar zij haar opmerkingen uitgebreid bij zal geven. En je krijgt antwoord op jouw gestelde vragen. Op deze manier kun je je verder voorbereiden op de wedstrijd.
  • Je start de dag van de clinic volgens een startlijst jouw proefje waar je je voor opgegeven hebt, deze wordt als een echte wedstrijd beoordeeld, Colette zal deze dag jureren. Zij kan dan ook zien hoe jullie vooruitgang is vanaf het filmpje tot aan de wedstrijd en hoe je de opmerkingen mee hebt genomen in het oefenen thuis.
  • Tijdens de lunch geeft Colette voor alle deelnemers een presentatie proefgericht trainen. Heb je vragen voor Colette over training, die mag je vooraf ook sturen.
  • Aan het einde van de dag, als alle proeven zijn beoordeeld, is er een prijsuitreiking en alle deelnemers ontvangen sowieso een mooi aandenken aan deze dag. 

Doe je ook mee?

 

Op de dag van de clinic is er een zandpaddock beschikbaar voor jouw pony. Voor iedere pony hebben we een eigen paddock beschikbaar, maar uiteraard mogen ze ook gezellig samen staat met een vriendje als je dit graag wil, geef dit aan in de opmerkingen. Er kunnen tot 3 pony's in één paddock. Er zijn ook stallen beschikbaar wanneer gewenst. Hengsten zijn welkom, maar mogen enkel op stal. Je kunt hier de gehele dag gebruik van maken, waardoor je op je gemak alle proeven kunt kijken en de presentatie kunt volgen. Wel zelf hooi en een drink emmer meenemen. 

Deze dag kunnen we alleen organiseren bij een minimum van 15 deelnemers, wanneer dit aantal niet gehaald wordt, nemen we uiterlijk 27 april contact op met de ingeschreven deelnemers.

 

Bekijk hier alvast de proeven: Makkelijk - Middel - Moeilijk - Maestro

En lees hier de antwoorden op de meest gestelde vragen