26 mei 2013

De weergoden hebben een zwak voor Shetlanders, het kan niet anders! Al twee weken lang staat het weerbericht voor 26 mei vol met regen en narigheid, maar voor de derde keer op rij hebben we het ook vandaag helemaal droog gehouden en een fantastische rit gereden in het mooie bos van Otterlo. Wat was het heerlijk! We begonnen de inschrijvingen met 21 aanspanningen, op de morgen zelf waren daar nog 9 aanspanningen van over. Veel kreupele pony’s helaas, een aantal die niet op tijd in de goede conditie waren en wat vervoersprobleempjes, maar zij hebben een hele mooie rit gemist. Hopelijk volgende keer weer helemaal compleet.

Bijna iedereen is de zondag ochtend begonnen met het checken van het weer voor die dag en tot onze grote verbazing zag iedereen dat het droog was. Vol goede moed alles ingeladen en richting Otterlo. Eenmaal aangekomen, deden we waar we goed in zijn, de parkeerplaats overnemen. Overal Shetlanders, wagens, menner en grooms. En zelfs een stille meelezer van ons topic kwam langs om een kijkje te nemen. Twee nieuwe aanspanningen en zeven aanspanningen die elkaar al kende. De nieuwe waren in no time helemaal ingeburgerd en de rest uiteraard even gezellig bijkletsen.

Met een kleine vertraging, een van de auto’s had onderweg een bezoekje van de ANWB nodig, vertrokken we om half 12 richting bos. Iedereen vond zijn plekje in de rij en achter elkaar aan richting het bos. Het eerste stukje gingen we door de woonwijk die eruit zag als het begin van het bos in Otterlo, lekker los stappen.

Eenmaal in het bos aangekomen, konden we ook lekker draven. In het infomailtje schreef ik nog dat er niet echt mogelijkheden waren om te galopperen, maar voor we goed en wel bij de stop waren, hadden we er al meerdere galopjes op zitten. De pony’s liepen allemaal heel braaf in de stoet en de omgeving was prachtig.

Net als de andere keren waren we voor we het wisten al bij de stop en hadden we de eerste 6 kilometers er al op zitten. Onze vaste supporter Bridget die eigenlijk bij de stop aanwezig zou zijn, moest helaas verstek laten gaan. Ze lag op bed met een vervelende griep. Gelukkig konden de broer van Tijnie bijspringen en was er weer volop lekkers voor iedereen te vinden op de stopplek. Even wat drinken en snacken en even op adem komen voor sommige.

Het tweede deel van de rit ging zoals gewoonlijk ook weer veel te snel. Na een kleine draf, vond Jack het wel welletjes en die moest nog even wat meer uitblazen. Omdat hij het zo leuk vond, was hij iets te enthousiast over zijn tempo met de voorste meegelopen en dat begon hem wat op te breken. De ene helft is toen in een hoger tempo naar huis gereden, terwijl Jack en nog twee aanspanningen even wat rustiger aan deden. De voorste groep heeft de lange weg naar huis gepakt en de achterste de verkorte weg. Perfecte timing, want we kwamen allemaal weer tegelijk aan! Bij aankomst gaan de pony’s altijd voor, dus eerst die uitgespannen, verzorgd, wagens en pony’s op de trailers en nog even gezellig wat nakletsen.

Onder het genot van een heerlijke cupcake van Tijnie (Jummie, echt super lekker gedaan!!) en een glaasje drinken stonden we nog even bij de trailers met z´n allen. Tas met lekkers in het midden. Met het uitspannen hadden we drie druppels, maar mocht eigenlijk geen naam hebben. Toen we met zn allen nog even wat stonden na te praten kwam daar nog een paar druppels bij, maar wat een geluk hebben we gehad met het weer!

Het was weer super gezellig, ik zeg tot de volgende rit allemaal!!

En voor Shetlander menners die meelezen, doe gezellig mee de volgende keer.
Iedereen met een Shetlander (-kruising of wat er op lijkt) is welkom!