SMR Rechtricht weekend

Planning 2020

In 2018 zijn we gestart met het rechtrichten op de SMR Indoor Clinicdag, dit beviel zo goed dat we heus trainingsweekend hebben georganiseerd. Na dit eerste weekend kwam er een tweede en het enthousiasme blijft maar komen.

Dus.. Gaan we er in 2020 gewoon mee door!

Er zijn drie weekenden in 2020 gepland, je kunt je hiervoor opgeven via het formulier op deze pagina. Heb je nog vragen over het weekend of het rechtrichten, dan kun je deze stellen aan de instructeur Judith van Esch. Zij organiseert op haar stal deze trainingsweekenden. Je kunt haar bereiken via het contact formulier op deze pagina.

Twijfel je nog? Niet twijfelen, maar gewoon meedoen. Het is een super gezellig weekend met gelijkgestemden, de lessen zijn informatief en worden op ieder niveau aangepast, van beginner die nog nooit heeft rechtgericht tot aan ver gevorderd kan hier zijn hart ophalen. Judith weet iedereen helemaal enthousiast weer naar huis te laten gaan met haar fijne lessen. Natuurlijk is er ook ruimte voor een buitenritje of wandeling in de prachtige omgeving. 

 

Over het rechtrichten

Alle instructeurs zijn verbonden aan Academische Rijkunst Nederland (kijk gerust even op onze site of Facebook pagina) en zijn allemaal opgeleid door en via de methode van Bent Branderup. 

Met het rechtrichten werken we met de pony's aan de hand vanaf de grond, vaak hebben de pony's dan een kaptoom om.  Door middel van lichaamstaal en wijken voor druk ga je de communicatie met je pony verbeteren. Ik zeg altijd; we gaan het paard in de ideale vorm boetseren. Zo kun je hem sterker, soepeler en meer in balans trainen. Lijkt het jou leuk om ook eens kennis te maken met onze passie? Geef je dan snel op!

 

Het verblijf

Je verblijft samen met je pony('s) in de Bed & Breakfast op het terrein van De Distelhoeve, de thuisbasis van instructeur Judith van Esch. De pony's slapen in de stal naast de B&B en kunnen overdag lekker de paddock in. De Distelhoeve ligt aan de Loonse en Drunense Duinen in Helvoirt.

 

Indeling van de dag

Het plan is om de in de ochtend les te krijgen in het rechtrichten, in de middag kun je een mooie rit maken in het bos. Voor de liefhebber kan een extra les worden ingepland (selecteer dan 2 lessen op een dag op het invulformulier). S’avonds kunnen jullie dan onder het genot van een hapje en een drankje nog lekker bijkletsen. In de middag zal er een heerlijk lunchbuffet klaarstaan en over de gehele dag is koffie en thee gratis. Het avond eten moet je zelf verzorgen. Er is een grote keuken aanwezig en een BBQ, dus je kunt zelf iets lekkers maken. Daarbij is eten halen natuurlijk ook een optie.

Wil je een losse dag meedoen, kan dat ook. Selecteer dit dan in het inschrijfformulier.

Inschrijfformulier

Kosten

€20,- les in rechtrichten, privé les van 30 min 

€7,50 lunch

€35,- overnachting inclusief ontbijt + koffie/thee gehele dag

€15,- verblijf per pony per dag, 's nachts op stal/ paddock overdag zoveel je wilt (let op: voor een weekend betaal je dus twee dagen)

 

Rekensom: Ga je een weekend met 1 pony en 1 persoon, aankomst zaterdag ochtend en vertrek zondag avond en je doet overal aan mee, dan kost dit € 160 euro in totaal excl. diner.Locatie

Distelberg 11, 5268 LK, Helvoirt


Over de instructeur - Judith van Esch
Sinds 2009 train ik mijn paarden in de Academische Rijkunst. Mijn paard Fiedel voelde zichzelf niet echt begrepen en uitte dat in heel veel negatief gedrag. Vooral heel hoog bokken was zijn ding. Na hem helemaal fysiek na te hebben laten kijken ben ik een goede instructeur gaan zoeken die mij zou willen gaan helpen. Ondertussen heb ik les van verschillende instructeurs uit binnen- en buitenland om zoveel mogelijk kennis op te doen, je bent namelijk bent nooit uitgeleerd. 

Academische rijkunst is voor mij een manier van trainen waarbij je je jezelf en je paard altijd uit blijft dagen om het zo goed, zo mooi en zo ontspannen mogelijk te laten zijn. Ik zeg altijd het is net boetseren. Je “ kneed” het paard in de vorm die je wilt hebben. Dat doen we door middel van wijken voor druk.
Biomechanisch wil je het paard steeds beter in balans krijgen zodat hij jou als ruiter kan gaan leren dragen. Zo houd je je paard gezond en kun je tot op hoge leeftijd samen blijven leren en genieten.
 
Heel graag nemen wij jullie mee om kennis te maken met de Academische Rijkunst.


Heb je nog vragen?

Stel ze hier en dan neemt Judith van Esch contact met je op.