Kerstrit Veluwe 2022

18 december 2022

Kerst met een tikkeltje foute party en heel veel gezelligheid. Dat is precies wat onze SMR kerstrit is. Met een aantal  gelijkgestemde aanspanningen door het prachtige bos van de Veluwe rijden, terwijl iedereen kerstig is versierd. Een klassiekertje!

 

We rijden een rit van ongeveer 13-15 kilometer rond de Ginkelse Heide van Ede, Bennekom en omgeving. De precieze startplek en route maken we definitief wanneer we een goed idee hebben hoeveel aanspanningen we verwachten voor parkeren en de kwaliteit van de paden. Op deze manier kunnen we de mooiste route maken!

 

We rijden allemaal achter elkaar aan door het bos, waarbij wij met de voorste aanspanning de weg wijzen. Nadat we een minuut of 10 hebben los gestapt, gaan we het tempo naar een rustig drafje opschroeven, waarbij rekening wordt gehouden met alle pony's. We draven vooral, met af en toe wat stap tussendoor. Halverwege houden we een pauze van ongeveer een kwartiertje. Gaan we te hard of te zacht, laat het weten en communiceer goed. 

 

PS. Zou je het leuk vinden om voorop te rijden en heb je plek voor een (extra) passagier? Laat het weten, dan rijdt een van de SMR  dames graag mee om vanaf jouw wagen de weg te wijzen.

 

Opgeven? KLIK hier om je aan te melden

 

Belangrijke info

  • Pony dient 4 jaar of ouder te zijn om mee te doen op het moment van de rit.
  • Aanmelden kan tot en met de vrijdag voor de rit.
  • Iemand die meefietst geldt ook als groom.
  • Hengsten zijn welkom.
  • We houden een maximale stokmaat van 1.10m aan, maar voor de ritten gedogen we enkele centimeters meer ook bij doorgeschoten Shetlanders en andere mini's.
  • Bij afmeldingen tot 1 week voor de datum van het evenement wordt het volledige bedrag -/- €1,50 administratiekosten retour gestort. Bij afmeldingen binnen een week is er geen retour meer mogelijk.