Hoe gaat de bingo?

Op 1 augustus wordt de eerste bingokaart gepubliceerd. Je hebt vanaf die dag 10 dagen de tijd om zoveel mogelijk onderdelen van de bingokaart uit te voeren.

Iedereen kan deze bingokaart kosteloos downloaden, daar hoef je je niet vooraf voor in te schrijven. Inschrijven doe je namelijk door het inschrijfformulier in te vullen, waarbij je een filmpje toevoegt waar je de bingokaart 'uitvoert'.

 

Wat kun je verwachten?

Iedere bingokaart heeft een thema. 

 • Bingokaart 1: Agility opdrachten
 • Bingokaart 2: Dressuur opdrachten
 • Bingokaart 3: Foto opdrachten

De opdrachten mogen aangespannen en aan de lange lijnen/ lange teugel uitgevoerd worden. Dit mag je wisselen binnen de bingokaart.

Op iedere bingokaart staan 16 opdrachten. Je mag zelf weten welke en hoeveel opdrachten je uitvoert.

Meerdere deelnemers mogen deelnemen met dezelfde pony. Per bingokaart mag slechts één pony deelnemen, je mag dus niet de ene opdracht met pony 1 doen en de andere opdracht met pony 2 uitvoeren binnen een bingokaart. 

Voor elke uitgevoerde opdracht krijg je maximaal 10 punten, waarbij originaliteit beloond wordt. Dit is natuurlijk bij de ene opdracht meer van toepassing dan bij de andere. Originaliteit vind je bijvoorbeeld in de outfit, de omgeving, de benodigde/ gebruikte attributen of de uitvoering van de oefening. Zorg altijd dat veiligheid voorop staat.

 

Bingokaart opdrachten

De bingokaart opdrachten zijn zo bedacht en opgebouwd dat je, met de juiste voorbereiding, alles in één sessie kunt opnemen. Het betreft korte opdrachten die je achter elkaar kunt uitvoeren. Om je een idee te geven, verklappen we de eerste bingokaart opdrachten van de Agility kaart alvast hieronder. 

 

Hoe doe je mee

 1. Download jouw bingokaart op onze website. Bij de bingokaart zit ook een uitleg per opdracht, zodat je weet wat er wordt verwacht.
 2. Lees de opdrachten aandachtig door en bereid de oefeningen voor.
 3. Voer de door jou gekozen oefeningen uit en film dit. Dit filmpje mag ge-edit worden als je dat wil.
 4. Upload jouw video op YouTube of via WeTransfer en kopieer deze link.
 5. Vul het inschrijfformulier in op onze website, vul jouw gegevens in en plak hier de link naar het filmpje.
 6. Maak €5 over naar rek. nr. NL76 RABO 0321 3651 19 t.n.v. Stichting Shetlander Menritten onder vermelding van eigen naam + naam pony.
 7. Na betaling wordt jouw filmpje beoordeeld binnen 5 dagen. Over de scores kan niet gediscussieerd worden.
 8. Jouw naam verschijnt in de plaatsingslijst met de door jou gescoorde punten.
 9. Voor elke bingokaart zijn prijzen voor de hoogste kaart scores beschikbaar.
 10. Deelnemers die meedoen aan alle drie de bingokaarten met dezelfde pony, doen mee voor de SMR HCA Wisseltroffee. De overall winnaar wint een jaar lang gebruik van de de SMR HCA.