13 januari 2013

Het is voor iedereen vroeg als de wekker afgaat, vandaag is het de dag van de Shetlander Menrit op de Heide in Ede! Een ritje maken met alleen maar Shetlander aanspanningen. Het weer voorafgaande aan deze dag was niet best, veel regen, bewolking en alles wat je niet zoekt tijdens een buitenrit, maar de weergoden waren ons meer dan goed gezind! Alhoewel de thermometer ver onder nul aangaf, hadden we een stralend zonnetje en strak blauwe lucht? Wat kun je nog meer willen. We kwamen uit alle windstreken, het westen, het noorden en het midden en hadden er zin in!

Rond 10.15 – 10.30 uur stonden alle trailers dan op het parkeer terrein van Juffrouw Tok, die haar parkeerplaats en de stallen tot onze beschikking had gesteld (veel dank aan Juffrouw Tok daarvoor uiteraard!!). De pony’s maakte kennis met elkaar en soms klikte het wel heel erg goed ;)

Een van de wagens kwam rijdend deze kant op en die was onderweg. Toen zij vertrokken was het kwik 6 graden onder nul, dus een klein beetje vertraging omdat ze rustig aan moesten doen. Toen zij eenmaal aangekomen waren op de parkeerplaats, het was alweer wat warmer met -3, waren we compleet en konden we richting bos vertrekken.

De zon stond daar boven heel hard zijn best te doen, allemaal de pony's voor de wagens zetten, de bossen riepen ons! Even oversteken met twee grooms die het verkeer tegen hielden en daar gingen we!

We hebben een route gereden die ik speciaal voor deze rit heb uitgezet. Eerst even een klein stukje over de Edese Heide en daarna het bos in, langs alle pracht die zo’n winterse dag als deze met zich meeneemt. Het was een zeer gevarieerde rit, hele mooie rechte paden, maar ook stukjes dat je je bijna in een marathon parcours waande. De pony’s deden het allemaal geweldig en hadden er veel lol in, net als de baasjes overigens. Stukken stap en draf wisselde elkaar af, terwijl er hier en daar ook een pasje galop eruit kwam bij sommige berg opwaarts.

Halverwege de rit begon de temperatuur toch wel wat met de menners te doen, maar daar wist de dame van de pauzestop wel raad mee! Warme choco en lekkere broodjes voor de menners en grooms en een grote emmer vol met wortels voor de pony’s. Terwijl de een genoegen nam met een worteltje keurig op de grond of uit de hand knabbelen, wilde een ander liever de gehele emmer ;) De pony’s even lekker onder een dekentje en de mensen even de tenen ontdooien. Moet soms ook gebeuren haha!

Het tweede deel van de rit leek om te vliegen, de pony's waren na de pauze weer helemaal opgeladen en voor we het wisten liepen we alweer het bos uit. Het was een prachtige rit en volgens mij heeft iedereen wel genoten! De dag kon ook echt niet beter, zulk mooi weer en het bos zo goed als voor onszelf op een verdwaalde mountainbiker na. En de gezelligheid uiteraard niet vergeten :D

Iedereen bedankt en wat mij betreft tot de volgende rit :)
En dan hopelijk ook met iedereen die nu helaas niet kon in verband met gezondheid, vervoer e.d.

Tot de volgende keer!

Foto's

(Met dank aan Lauwttje - LA Shots & C_Ponypaard voor de foto's!)