24 september 2014

Gepubliceerd op 24 september 2014 om 21:33

Beste menners,

De herfst is alweer begonnen, maar hopelijk komen er nog heel veel mooie mendagen! De komende periode lijkt weer veel belovend te worden met droog weer op komst :)

De strandrit in Egmond ligt al weer even achter ons, maar wat een evenement was dat, prachtig! We waren met bijna 30 aanspanningen en iedereen aan de route van de parkeerplaats naar de ingang van het strand kwam de straat op om ons te bewonderen. We hebben zelfs in de krant en diverse nieuwsitems op internet gestaan! Het weer was zoals gehoopt prachtig, het strand lag er prima bij en de rit was geweldig. Haren in de wind en hoppa daar gingen we. Iedereen heeft met volle teugen genoten. Wil je ook mee-/ nagenieten, dan kun je hier de foto's vinden >>KLIK<<

Voldoende keuze uit de ritten komende weken
Aanstaande zondag 28 september hebben we een speciale rit, dan rijden we om geld in te zamelen voor een heel goed doel, namelijk het Brooke Hospital for Animals. Een rit van ongeveer 12km door het natuurgebied de Maashorst bij Nistelrode en als je wil kun je je nog steeds hiervoor opgeven! Naast de normale deelname bijdrage mag iedereen een bedrag doneren voor het goede doel. De hoogte hiervan staat helemaal vrij. We verzamelen zondag ochtend rond 10.00 uur en wanneer iedereen aanwezig is gaan we inspannen en op weg. Rij je ook mee? Stuur ons dan een mailtje met je naam, soort aanspanning en telefoon nr. We hopen op een grote groep om een mooi bedrag op te halen voor het goede doel!

Leersumse Pannenkoeken
Op 5 oktober rijden we een recreatie rit in Leersum. Vanaf de verzamelplaats rijden we een rit van 10km, waarbij we een rustig tempo aanhouden dat bij de groep past. Halverwege deze rit houden we een stop met heerlijke pannenkoeken! 

GPS Rit - Op avontuur op de heide
Dan is er op 12 oktober een heel ander soort rit, een GPS rit in het gebied van de Edesche Heide. We kregen de vraag of er wellicht ook langere ritten gereden konden worden en uiteraard doen we daar wat mee. Daarom hebben we voor de GPS rit op 12 oktober twee versies gemaakt. Je kunt kiezen voor 12 of voor 20 kilometer, beide ritten worden in eigen tempo gereden alleen of in een zelf geformeerde groep. Beide starten en eindigen op dezelfde plaats op een ruime parkeerplaats in Wolfheze en ook komen beide langs de tankbanen op de heide om een lekkere galop over de tankbaan te maken wanneer je dit zou willen. Opgeven kan alleen of als een groepje van max 4 aanspanningen. Iedere 5-10 minuten is er een start en je krijgt van ons een route mee om te volgen. Je rijdt de route door GPS coördinaten te volgen op je smartphone.

Voor het Noorden
Menners uit het noorden opgelet: op 19 oktober wordt de rit in Roden gereden. Deze rit is eerder verplaatst door omstandigheden, maar gaat alsnog in de herhaling.

Mennen in Nationaal Park
Altijd al eens in Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen willen rijden? Op 26 oktober is je kans! We worden meegenomen door een menner die ons daar de mooiste plekje gaat laten zien. Dit Nationaal Park is het meer dan waard!

Voor de evenementen van november tot en met februari, kun je een kijkje nemen in onze agenda.

Hoe zit dat nou?
Er wordt ons wel eens gevraagd hoe het nou precies zit met het tempo en de lengte van de verschillende ritten. We hebben drie soorten ritten, de normale ritten die rond de 12km zitten en het tempo zowel stap als draf is en wanneer het bij de groep samenstelling past ook een galopje, wat in principe goed te doen is voor een Shetlander in een normale basis conditie. Daarnaast hebben we nog recreatie- en sportritten, de eerste is een langzamer tempo dan de normale rit en 8-10km, de tweede een hoger tempo bij 16-18km. Wil je het allemaal nog eens uitgebreid nalezen, dat kan HIER

Heel veel moois in het vooruitzicht en we hopen jullie allemaal te mogen ontmoeten op één van deze ritten.

Met sportieve groet,
Het SMR team Kitty, Sascha en Marlies

Geplaatst door Shetlander Menrit