6 augustus 2014

Gepubliceerd op 6 augustus 2014 om 11:40

Beste menners,
De zomerstop is bijna voorbij en er staat weer zoveel moois op de agenda, tijd om jullie weer even helemaal bij te praten!

Menrit in Bant

De laatste rit die we gereden hebben voor de zomerstop was de rit in Bant. Daar hebben we in het Kuinderbos een heerlijk rondje gemaakt en ook nog afgesloten met een waterbak hindernis die in het bos aanwezig was. Daar heeft iedereen uiteraard flink in gespetterd, de temperatuur was heerlijk, alle pony's gingen er graag in! Voor alle foto's van deze rit kun je hier kijken: >>LINK<<

Na deze rit is het even stil geweest, veel mensen op vakantie en daarom leek het ons goed om in deze periode even zomerstop in te lassen. Maar die kan natuurlijk niet te lang duren ;) Achter de schermen hebben we hard gewerkt aan een mooie nieuwe agenda voor het komende half jaar en we zijn erg trots op wat er allemaal komen gaat, hele mooie gebieden gaan we ontdekken, een aantal leuke thema ritten en zelfs een speurtocht voor het goede doel!

Nieuwe agenda

Dit zijn de ritten die er de komende maanden op de agenda staan. Je kunt je voor deze ritten opgeven via het inschrijfformulier op de website of een mailtje aanshetlandermenrit@gmail.com.

Augustus

 • Egmond aan Zee - Zaterdag 23 augustus 18.00 uur verzamelen - Opgeven voor 17  augustus (inmiddels al bijna 20 aanspanningen die meerijden)

September

 • Woensdag 3 september 18.30 Beekbergen - Lichtjes Tocht - Versier jezelf, je  pony en je wagen zo mooi mogelijk met verlichting en rij met ons mee in de  lichtjes tocht door de bossen in Beekbergen. Voor de mooist versierde  aanspanning is een prijs te winnen! Tempo reguliere rit, 10-12km. Let op, bevat  ±300mtr zware/ mulle bodem.
 • Zondag 14 september - Roden - tempo reguliere rit 10-12km
 • Zondag 28 september - natuurgebied Maashorst - Benefiet speurtocht rit voor Brooks Horse Hospital - 10-12km zelf tempo bepalen.

Oktober

 • Zondag 5 oktober - Leersum - recreatierit - ±8km rustig tempo - Pannenkoeken  stop
 • Zondag 12 oktober - Ede - GPS rit, met aanwijzingen je weg door het bos in  Ede vinden - 10-12km zelf tempo bepalen.
 • Zondag 26 oktober - De Loonse en Drunense Duinen - Tempo reguliere rit,  10-12km.

November

 • Zondag 2 november - Hoog Soeren - sportrit - ±15km hoger tempo
 • Zondag 16 november - Haulerwijk (Friesland) - tempo reguliere rit  10-12km
 • Zaterdag 29 november - Stekene (grensgebied Zeeland/ België) - BBQ na de rit  - tempo reguliere rit 10-12km

December

 • Zondag 14 december - Havelte - tempo reguliere rit 10-12km
 • Zondag 21 december - De Treek Leusden - recreatierit - ±8km rustig  tempo

Januari

 • Zondag 4 januari - Exloo - Sportrit ± 15km hoger tempo
 • Zondag 18 jnauari - Harderwijk - Tempo reguliere rit, 10-12km

Februari

 • Zondag 1 februari - Lunteren - recreatierit - ±8km rustig tempo
 • Zondag 15 februari - locatie wordt nog bekend gemaakt - Clinic Menles en  Vrijheidsdressuur

Mocht je nog vragen hebben over een van de bovenstaande ritten, kun je ons altijd even een berichtje sturen.

Voor alle ritten geldt, tenzij anders is aangegeven, dat we rond 10.30 uur verzamelen en wanneer we compleet zijn inspannen en vertrekken. Bij de reguliere ritten is er een stop halverwege waar we wat te drinken en een lekkere snack voor menners en pony's verstrekken en is het tempo stap en stukken rustige draf, wanneer de groepsdynamiek goed is ook een galopje. Bij de recreatie ritten stappen we voornamelijk en hier en daar een drafje zonder stop, de sportritten is een rit met tempo waar eigenlijk alleen gedraafd wordt en ook zonder stop. Ongeveer een week voor iedere rit verzenden wij aan de deelnemers een uitgebreide bevestigingsmail waar alle informatie nog eens precies onder elkaar gezet wordt, tijd, adres etc etc. 

 

Petjes en Polo's

In stijl meerijden met de Shetlander Menritten!

Sinds kort is er ook de mogelijkheid om een petje of polo met het Shetlander Menritten logo te verkrijgen. De petjes zijn €10 per stuk en verkrijgbaar in 5 kleuren, blauw, rood, groen, geel en roze. De polo's worden op bestelling gemaakt, aan het einde van iedere maand worden de bestellingen naar de drukker gestuurd. De polo's zijn €20 en verkrijgbaar in zowel dames als heren model in 18 verschillende kleuren. Wil je de kleuren zien, kijk dan even >>HIER<< Ook voor het plaatsen van een bestelling. Tevens hebben we mooie trailer stickers van 200x105mm, voor €5 per stuk. Gedrukt op transparant glans vinyl.

 

Facebook

Heb je ons ook al gevonden op Facebook? Inmiddels hebben we de grens van 450 fans al doorbroken, wat zijn we trots op de populariteit van onze ritten! Uiteraard hopen we dit nog lang te mogen blijven doen en uiteindelijk alle 450 fans een keer op een rit te mogen verwelkomen :)

 

Heel veel menplezier de komende tijd, geniet nog lekker van de mooie zomerse dagen en graag tot een volgende rit!

 

Met sportieve groet namens het SMR bestuur,

Kitty, Sascha en Marlies

Geplaatst door Shetlander Menrit