24 maart 2014

Gepubliceerd op 24 maart 2014 om 11:00

Beste menners,

Afgezien van een paar druppels hier en daar hebben we toch al heel veel mooi menweer gehad, ik hoop dat jullie ook al veel fijne kilometers in het zonnetje hebben gemaakt! Volgend weekend de klok alweer een uurtje vooruit, kunnen we ‘s avonds een uurtje langer genieten, de zomer is echt in aantocht.

Menweekend

Voor aankomend weekendstaat het men weekend voor de deur en ook dan lijkt het zonnetje ons gegund te zijn, we hebben er heel veel zin in! Aangezien we nog niet aan ons maximum aantal deelnemers zitten voor de rit is het nog steeds mogelijk om je op te geven voor een losse rit op de zaterdag of zondag.

Op zaterdag wordt iedereen rond 12.00 uur verwacht, drinken we eerst nog een kopje koffie of thee en gaan daarna inspannen voor een mooie rit van zo’n 18 km die ook langs de speciaal aangelegde paardenvijver gaat. Waterpret gegarandeerd! Op zondag beginnen we wat vroeger, gaan we rond 10.00 uur inspannen en rijden we een rit van ongeveer 15km, beide ritten zijn met stop en het tempo is ongeveer 7 km per uur. Wil je nog meerijden? Geef je dan snel op!

Ritten op de agenda

 • De recreatie rit wordt deze maand op zondag 6 april gereden vanuit  Lunteren, dit wordt een rit van ongeveer 8km die we veelal in stap met hier en daar wat drafjes zullen afleggen. Deze rit is zonder pauze. Pony’s met een normale basis conditie kunnen deze rit prima meerijden.
 • De rit op 19 april in Glimmen (GR) is helaas toch niet onder de vlag van Shetlander Menritten, maar dat betekend niet dat jullie niet mee kunnen rijden. Wanneer je je aan zou willen melden of meer informatie zouden willen hebben over deze rit, stuur even een berichtje! De rit is opengesteld voor zowel aangespannen combinaties als combinaties onder het zadel en tot een hogere stokmaat.
 • Op zondag 4 mei schroeven we het tempo wat op, dan gaan we een sportrit in Ede rijden door het gebied van de Ginkelse Heide. Ongeveer 13 kilometer in een lekker draftempo, af en toe afgewisseld met een klein beetje stap. Dit is voor de geoefende aanspanningen die een mooi trainingsrondje op de prachtige Ginkel wel
  kunnen waarderen.
 • Dat weekend erop zaterdag 10 mei hebben we een prachtige rit in Exloo. Deze rit wordt door onze eigen Kitty uitgezet en ze heeft er wat moois van gemaakt! Zo’n 12kilomer door de prachtige omgeving daar met een stop halverwege. Tijdens deze rit is het tempo stap en draf, het zit een beetje tussen de recreatie en de
  sportrit in. De pony’s hebben hier meer conditie nodig dan bij de recreatieritten om goed mee te komen.
 • Zaterdag avond 23 augustus gaan we weer met z’n allen het strand op bij Wassenaar, wie gaat er mee?

Wedstrijd

Mei is een drukke maand voor Shetlander Menritten, want een week later hebben we het wedstrijd weekend in Putten! Het gaat gebeuren op 17 en 18 mei. We zijn er achter de schermen onwijs druk mee en hebben gelukkig al heel erg veel hulp aangeboden gekregen. En dat is ook wel nodig, want we hebben iedere dag ongeveer 25 aanspanningen die meedoen en verdeeld over het hele weekend bijna 130 starts!!

 • We zijn echter nog steeds op zoek naar een paar extra handen op zowel de zaterdag als de zondag. In het bijzonder een aantal mensen die willen klokken, ringmeesters en een EHBO’er. Ken of ben je deze vrijwilliger? Een gezellige en goed verzorgde dag staat er tegenover.
 • Daarnaast zijn er op de zaterdag als op de zondag nog een paar plaatsen over voor een aantal starts. Als je nog mee zou willen doen, is dit jouw kans!

Shetlander Shop

Tijdens de wedstrijd is de Shetlander  Shop aanwezig, zij hebben een ruim assortiment voor Shetlanders en zullen daar staan met een mooie winkel! Wil je zeker weten dat ze meenemen wat jij zoekt? Kijk dan van tevoren eens op hun website. Speciaal voor deze wedstrijd voor alle deelnemers en bezoekers hebben zij een actie, iedereen die een bestelling plaatst voor 4 mei via de webshop en dit ophaalt bij de stand op de wedstrijd krijgt 10% korting op
alle mensport artikelen in de gehele webshop! www.shetlandershop.nl

Drukke tijden, zoveel leuke evenementen op stapel! Wanneer je je op zou willen geven voor een van de ritten die in deze nieuwsflits staan, kun je dat via de agenda doen, of deze mail beantwoorden.

Tot een volgende rit!

Met sportieve groet,
Kitty, Sascha en Marlies

Geplaatst door Shetlander Menrit