3 maart 2014

Gepubliceerd op 3 maart 2014 om 15:29

Beste menners,

Achter de schermen zijn we enorm druk geweest met de bestuurlijke zaken binnen de Shetlander Menritten, maar uiteraard zijn er ook weer prachtige ritten geweest. En daar gaat het uiteindelijk om!

Ponyrit 23 februari
Op 23 februari hebben we onze eerste pony menrit gereden onder leiding van Sascha in Kootwijk. Met 12 aanspanningen zijn we langs de prachtige paden van de natuur daar gereden. Tijdens deze ponyrit reden in totaal twee pony’s groter dan de Shetlander maat mee, dus wat dat betreft weten we nu ook dat de voorkeur voor de ritten toch bij de Shetlander maat ligt en zullen we daar ook bij blijven in de toekomst. Kijk hier voor een rit verslag en de foto’s >>KLIK<<

Sportrit Ede
Op zondag 2 maart stond er een mooie sportrit in de planning op de Ginkelse Heide in Ede. Het weer was perfect, maar helaas hebben we deze rit toch verplaatst vanwege te weinig deelnemers. Nu staat hij op de planning voor 4 mei aanstaande. De reacties voor deelname zijn al veelbelovend, we hopen jullie in grote getalen te mogen ontvangen!

Wedstrijd 17-18 mei
We zijn ook al ver met de wedstrijd op 17-18 mei. Later deze week zullen alle deelnemers een e-mail ontvangen met daarin de startlijst en veel informatie over deze dag. De startlijst wordt later ook gepubliceerd op de website. We zijn nog steeds hard op zoek naar vrijwilligers voor deze dag! Het gaat dan om mensen die willen klokken bij de vaardigheid en marathon en in het parcours van deze onderdelen de deelnemers bijstaan. Om voldoende vrijwilligers te werven zullen we een mooie flyer maken, als je interesse hebt om deze bij jou op stal/ vereniging op te hangen, kun je deze aanvragen bij ons.

Daarnaast hebben we nog wat losse plekken open in de startlijst, mocht je toch graag mee willen rijden, kun je je opgeven voor de reservelijst >>KLIK<<

Komende ritten
Er zitten weer veel ritten in de planning. Als er een rit bij zit die je graag mee zou willen rijden, geef je dan op via de agenda op de website >>KLIK<<

 • 29-30 maart – Menweekend Wateren Drents Friese Wold
  Inschrijven voor overnachting is niet meer mogelijk, maar een losse rit op zaterdag of zondag mee rijden kun je je nog tot 21 maart voor inschrijven. Het tempo is stap en draf.
 • 6 april – recreatie rit Lunteren
  Een rustige rit van 8-10km met voornamelijk stap en hier en daar een drafje.
 • 19 april – Glimmen (GR)
  Voor het eerst zullen we ook in Groningen een rit gaan rijden, dus alle menners uit het noorden verzamelen! We hopen dat het een groot succes gaat worden en nog vele ritten in het noorden zullen volgen.
 • 4 mei  - Sportrit Ede
  Een rit voor de geoefende aanspanningen, zo’n 13-15km die we voornamelijk in draf af zullen leggen.
 • 17-18 mei – Wedstrijdweekend Putten
  Later deze week wordt de startlijst en de informatie rond gestuurd naar de deelnemers, je kunt je nog opgeven voor de reservelijst.
 • 15 Juni – Posbank Arnhem
  Datum kan nog wijzigen.
 • 23 augustus – Strandrit Wassenaar
  Op zaterdag avond willen we nogmaals een strandrit gaan rijden. Omdat we dan midden in het zomer seizoen gaan en niet overdag met de pony’s op het strand mogen leek het ons leuk om op een zaterdag avond te gaan. Het is toch lang genoeg licht dan. Voor informatie over overnachtingen daar in de buurt kun je een berichtje sturen.

Daarnaast zijn er ook nog een groot aantal organisatorische mededelingen waar we deze week nog op terug komen! Het team is vanaf 1 maart uitgebreid, de website is vernieuwd en we hebben een mooi nieuw logo. Dit allemaal later deze week!

Tot een volgende rit!

Met sportieve groet,
Marlies

Geplaatst door Shetlander Menrit