12 december 2013

Gepubliceerd op 12 december 2013 om 12:01

Beste menners,

Afgelopen zondag was het dan eindelijk zover, de Shetlander Menritten kwam aan in Wassenaar. Met een groep van meer dan 20 aanspanningen vielen we goed op! Voor de meeste van ons is rijden aan het strand niet iets wat we regelmatig doen, dus echt een uniek uitje. Wat hebben we een heerlijke rit gehad. Het weer was prachtig, het strand was opperbest en de groep was een prettig samenstelling. Naast een paar lekkere drafjes hebben we zelfs een mooi galopje kunnen doen. Dat was heerlijk zeg!

Zeker voor herhaling vatbaar. Voor nu hebben we de foto’s nog, die kun je hier bewonderen >>KLIK hier voor het verslag en de foto’s<<

De eerstvolgende rit is op 22 december. We rijden dan een recreatie rit in Bennekom. Het wordt een rit van rond de 10-11 kilometer met tempo stap en draf. Lekker laagdrempelig en iedere pony met een normale basis conditie kan hier aan mee doen. Opgeven kan nog tot en met volgende week vrijdag 20 december, vrijdag avond ontvang je dan een mail met de exacte verzamel locatie en dergelijke.

De sport rit in Ede/ Bennekom wordt op 5 januari 2014 gereden. Dit is voor de meer geoefende pony’s die het prima aankunnen om een rondje van zo’n 12-15km te lopen met het gas er wat meer op. Tempo zal voornamelijk draf zijn. Even kijken of daar animo voor is i.v.m. de vele Nieuwjaars verplichtingen die iedereen natuurlijk heeft. Wanneer ik voor 26 december minimaal 5 aanmeldingen heb, gaat hij door.

Op 19 januari gaat de rit in De Kampina in Boxtel in de herhaling. In november moesten we helaas afgelasten in verband met de enorme storm die over ons land aan het razen was, maar we houden vol en proberen het opnieuw! Dit mooie gebied willen we uiteraard ook eens bewonderen. Mocht je van ver komen, heeft de dame die de rit uit gaat zetten de mogelijkheid om een aantal een overnachting aan te bieden.

Op 2 februari rijden we een recreatie rit in Bennekom/ Ede, iedereen is welkom!

Er zijn bij onze menners een groot deel die naast een Shetlander of Mini, ook een grotere pony van een nader ras hebben. Vaak krijg ik ook de vraag of deze pony mee mag, maar helaas moet ik daar altijd met een nee op antwoorden. We rijden alleen met Shetten en Mini’s. Op 23 februari gaan we eens iets anders proberen, gewoon leuk voor een keertje, een ponyrit! Tijdens de strandrit is dit idee ontstaan samen met de fotograaf die een rit wilde organiseren voor pony’s en het leuk leek dit samen met ons te doen. Tja, we zijn gewoon enorm gezellig, toch? Tijdens deze rit gaan we samen met een andere groep pony menners samen een prachtige rit in Kootwijk rijden. Alle pony’s tot en met stokmaat 1.35m zijn van harte uitgenodigd om hier aan mee te doen. Iedereen zal zich hier aan elkaar aanpassen, zoals we gewent zijn. De uitgelezen kans om ook eens de grote pony’s die normaal thuis moeten blijven ook mee te nemen, maar vergeet ook niet de Shetten en Mini’s mee te nemen. Wie rijdt mee?

Op 2 maart rijden we een sport rit in Bennekom/ Ede, weer lekker een vlotte rit met hopelijk flink wat geoefende pony’s.

Het Menweekend in Wateren op 29-30 maart is al veel besproken en komt steeds dichterbij. Een heel weekend vertoeven in het Drents Friese Wold op de Albertshoeve, waar we beide dagen een mooie rit gaan maken. Op de accommodatie kunnen maximaal 10 aanspanningen overnachten, dus we hebben maar beperkt plaats. Verzeker je ervan dat jouw plekje gereserveerd is en geef je op, sluiting van de inschrijving is op 1 maart 2014. Alle informatie over dit weekend kun je >>HIER<< vinden.

We zijn inmiddels lekker aan het groeien, daar ben ik best een beetje trots op! Bij de nieuwsflits hebben we al bijna 80 liefhebbers die graag op de hoogte gehouden willen worden en op Facebook ‘as we speak’ maar liefst 159(!) aangemelde liefhebbers die op de hoogte gehouden worden van het wel en wee van onze activiteiten. Het laat wel zien dat we zeker een goede weg in zijn geslagen en er veel vraag is naar leuke activiteiten die we kunnen ondernemen met onze Shetten en Mini’s. Iedereen bedankt voor het overweldigende enthousiasme!

Dan wil ik graag afsluiten met iedereen een prachtige kerst te wensen en een voorspoedig 2014 met veel veilige kilometers en veel gezondheid zowel voor de mensen als de pony’s! Ik hoop iedereen in het volgende jaar weer te mogen ontmoeten bij de ritten.

Tot een volgende rit!
Groetjes Marlies

Geplaatst door Shetlander Menrit