20 januari 2014

Gepubliceerd op 20 januari 2014 om 22:28

We zijn pas een paar dagen begonnen in het nieuwe jaar, maar nu al twee zeer geslaagde ritten achter de rug. Beter konden we het jaar volgens mij niet beginnen.

De eerste rit van het jaar was de sportrit in Bennekom. Vanaf de Panoramahoeve vertrokken we op 5 januari voor een rit door het bos rondom de heide en ook een stukje tankbaan meegepakt. We dachten eerst nog dat het wellicht rustig zou zijn met aanmeldingen, maar uiteindelijk met een grote stoet van zo'n 10 aanspanningen. Het tempo zat er lekker in, een rit van 13,4 kilometer in nog geen twee uur. De zon maakte het geheel compleet, dat was weer genieten!

De tweede rit was gister in De Kampina in Boxtel. Deze rit stond eigenlijk eind vorig jaar op de agenda, maar door de extreme wind toen die dag hebben we hem verplaatst. Dat was een hele goede beslissing, want we zijn met 10 aanspanningen daar de prachtige omgeving gaan verkennen, wat een heerlijke dag! Het zonnetje deed goed haar best tijdens onze rit en we werden getrakteerd op echte Brabantse worstenbroodjes en nog meer lekkers. Het was weer voorbij voor we er erg in hadden, nog even gezellig napraten.

Nieuwe ritten op de agenda

We hebben weer veel leuks op de agenda staan, iedereen is van harte uitgenodigd op weer mee te rijden. De volgende ritten staan op de agenda:

  • 2 februari - Recreatie rit Bennekom/ Ede
  • 23 februari - Pony rit Kootwijk
  • 3 maart - Sportrit Ede/ Bennekom
  • 29-30 maart - Menweekend Wateren

Ponyrit Kootwijk 23 februari
Er zijn bij onze menners een groot deel die naast een Shetlander of Mini, ook een grotere pony van een nader ras hebben. Vaak krijg ik ook de vraag of deze pony mee mag, maar helaas moet ik daar altijd met een nee op antwoorden. We rijden alleen met Shetten en Mini’s. Op 23 februari gaan we eens iets anders proberen, gewoon leuk voor een keertje, een ponyrit! Tijdens de strandrit is dit idee ontstaan samen met de fotograaf die een rit wilde organiseren voor pony’s en het leuk leek dit samen met ons te doen. Tja, we zijn gewoon enorm gezellig, toch? Tijdens deze rit gaan we samen met een andere groep pony menners samen een prachtige rit in Kootwijk rijden. Alle pony’s tot en met stokmaat 1.35m zijn van harte uitgenodigd om hier aan mee te doen. Iedereen zal zich hier aan elkaar aanpassen, zoals we gewent zijn. De uitgelezen kans om ook eens de grote pony’s die normaal thuis moeten blijven ook mee te nemen, maar vergeet ook niet de Shetten en Mini’s mee te nemen. Wie rijdt mee?

Ede/ Bennekom ritten
Op 2 februari rijden we een recreatierit in Bennekom/ Ede en op 2 maart rijden we een sport rit in Bennekom/ Ede, weer lekker een vlotte rit met hopelijk flink wat geoefende pony’s.

Menweekend Wateren
Het Menweekend in Wateren op 29-30 maart is al veel besproken en komt steeds dichterbij. Een heel weekend vertoeven in het Drents Friese Wold op de Albertshoeve, waar we beide dagen een mooie rit gaan maken. Op de accommodatie kunnen maximaal 10 aanspanningen overnachten, dus we hebben maar beperkt plaats. Verzeker je ervan dat jouw plekje gereserveerd is en geef je op, sluiting van de inschrijving is op 1 maart 2014 of wanneer het vol is. Alle informatie over dit weekend kun je
>>HIER<< vinden.

Tot een volgende rit!
Groetjes Marlies

Geplaatst door Shetlander Menrit