18 juli 2017

Gepubliceerd op 18 juli 2017 om 20:31

Beste menners,

De zomervakantie is begonnen, ook de SMR is begonnen aan haar zomerstop. Maar stilzitten doen we niet aan! We hebben weer een mooie planning gemaakt voor de komende tijd. Lees met ons mee :)

Wedstrijddag Ugchelen
Eerst even terugkijken op de de afgelopen wedstrijddag, 11 juni in Ugchelen. Wat een fantastische dag hebben we gehad. Het weer was goed, het terrein weer mooi, wij hadden de leukste deelnemers, de beste vrijwilligers en de liefste sponsoren. We hopen dat iedereen die er was, en dat was in grote getale(!), heeft genoten van de dag.
 
Ritten 2017-2018
Op 19 oktober jl hebben we al aangegeven dat er het e.e.a. ging veranderen met de ritten. Minder ritten, meer kilometers en leuke thema's. Dat hebben we nu in onze agenda opgenomen. Het afgelopen jaar hebben we in diverse gebieden waar mensen vroegen naar ritten, wat georganiseerd. Merendeel werd afgelast door te weinig deelname of reden we met een hele kleine groep. Dat is helaas niet de bedoeling. Daarom gaan we het nu anders proberen,
 
We hebben weer een aantal nieuwe ritten op de planning staan:
28 oktober - Veluwe rit 20km - start Hoog Buurlo
17 december - Kerstrit 15km en 25km - Ede
18 februari - Indoordag Arnhem
18 maart - Drents Friese Wold rit 20km - Diever
15 april - Maashorst rit 20km - Nistelrode
 
SMR Workshop Passen en Meten

Tijdens de activiteiten van de SMR valt ons op dat we veel vragen krijgen over het passend maken van tuig op je pony(’s), sulky balans en ga zo maar door. Ook op diverse pagina’s is dit vaak onderwerp van gesprek. Daarom gaan wij met de SMR workshops organiseren, waarbij door een gediplomeerde instructeur (Sascha Otter) wordt gekeken naar de aanspanning m.b.t. het juist passen van het tuig en het evenwicht van de sulky en waarbij door een gediplomeerde paardensportmasseur (Marlies Beekhuizen) de achtergrond wordt verteld over het gebruik van het ingespannen ponylijf met aandacht voor de probleemgebieden van onze menpony’s. Daarnaast is er ook aandacht voor een stuk theorie.

Iedereen kan zich opgeven om als toeschouwer deel te nemen aan de workshop. Maximaal 5 deelnemers mogen een eigen aanspanning meenemen en deze aanspanning wordt helemaal nagelopen. Voor de toeschouwers wordt bij elke pony duidelijk uitgelegd waar op te letten en hoe het tuig wordt versteld om goed te laten passen. Aan de hand van deze vijf voorbeelden krijg je een goed beeld bij jouw eigen situatie. 

Deze workshop is ongeveer van 10.00 - 16.00 uur.

  • zaterdag 9 september België (locatie nog niet definitief, opgeven is voor alle deelnemers onder voorbehoud van locatie)
  • zaterdag 30 september Wolvega
  • zaterdag 14 oktober Benthuizen
  • zaterdag 18 november Heeswijk
Meer informatie en opgeven voor de workshops hier: http://www.shetlandermenrit.nl/workshop
 
SMR Evenementen Team
We blijven groeien en onze evenementen worden steeds beter bezocht. Super gaaf! Om dit allemaal goed te blijven organiseren hebben we sinds kort het SMR Evenementen Team die ons gaat helpen bij de drie grote evenementen, de Indoordag, de Wedstrijddag en de Oefendag. We zijn erg blij met deze uitbreiding! De menners die vaker mee hebben gedaan, kennen ze al, graag stellen we aan jullie voor: Tamara van Teijlingen, Waling van der Heide, Jessica Vos en Marianne van Riggelen. Jullie gaan deze enthousiastelingen zeker nog vaker tegen komen!
 
Zin om mee te gaan met een van deze ritten? Geef je hier op: http://www.shetlandermenrit.nl/agenda/opgeven
 
 
Met sportieve groet,
Het SMR Team - Charlotte, Sabine, Sascha en Marlies