10 september 2017

Gepubliceerd op 10 september 2017 om 21:55

Beste menners,


Het wordt weer sneller donker, het einde van de zomer is een feit. We hopen dat jullie toch nog een hoop mooie men uurtjes in het verschiet hebben voor het laatste deel van 2017. Wij hebben in ieder geval nog veel moois in de planning voor jullie! De Veluwe rit, de Kerstrit in Ede en de vier workshops. Ook in Belgiƫ hebben we inmiddels een locatie, in Werchter!

Maar eerst even wat anders
Onze Sabine heeft aangegeven dat ze een stapje terug gaat doen en het bestuur van SMR gaat verlaten. Zij zal vanwege persoonlijke omstandigheden haar taken als penningmeester neerleggen en gaat zich richten op haar eigen herstel. Sabine is twee jaar geleden bij het SMR team gekomen en heeft naast al haar taken en tomeloze inzet de afgelopen twee jaar, ons in de aanloop naar het oprichten van de stichting ontzettend goed geholpen. Sabine, dank je wel namens ons allemaal!!
 
Dit betekent ook dat wij op zoek zijn naar een nieuw SMR bestuurslid die de taken van penningmeester op zich neemt. Heb je interesse? Laat het ons weten!
 
Workshops
Tijdens de activiteiten van de SMR valt ons op dat we veel vragen krijgen over het passend maken van tuig op je pony(’s), sulky balans en ga zo maar door. Ook op diverse pagina’s is dit vaak onderwerp van gesprek. 

Daarom gaan wij met de SMR workshops organiseren waarbij door een gediplomeerde instructeur (Sascha Otter) wordt gekeken naar de aanspanning m.b.t. het juist passen van het tuig en het evenwicht van de sulky met nadruk op de pasvorm bij een Shetlander en waarbij door een gediplomeerde paardensportmasseur (Marlies Beekhuizen) de achtergrond wordt verteld over het gebruik van het ingespannen ponylijf met aandacht voor de probleemgebieden van onze menpony’s. Daarnaast is er ook aandacht voor een stuk theorie.

Iedereen kan zich opgeven om als toeschouwer deel te nemen aan de workshop. Maximaal 5 deelnemers mogen een eigen aanspanning meenemen en deze aanspanning wordt helemaal nagelopen. Voor de deelnemers zonder aanspanning wordt bij elke pony duidelijk uitgelegd waar op te letten en hoe het tuig wordt versteld om goed te laten passen. Aan de hand van deze vijf voorbeelden krijg je een goed beeld bij jouw eigen situatie. 
 
Opgeven en meer informatie over de workshop vind je HIER.
 
Agenda
  • 30 september SMR Workshop Passen en Meten De Hoeve
  • 14 oktober SMR Workshop Passen en Meten  Benthuizen
  • 28 oktober - Hoge Veluwe rit 20km  ...meer info
  • 5 november SMR Workshop Passen en Meten Werchter België
  • 18 november SMR Workshop Passen en Meten  Heeswijk
  • 17 december - Kerstrit Ede 15 of 25km  ...meer info
Opgeven voor de ritten kan hier: http://www.shetlandermenrit.nl/agenda 
 
Tot een volgende SMR activiteit!
 
Met sportieve groeten,
Het SMR Team - Charlotte, Sabine, Sascha en Marlies