30 april 2023

Gepubliceerd op 28 april 2023 om 13:29
Beste allemaal, het mennen met Shetlanders lijkt de afgelopen jaren steeds populairder geworden te zijn en steeds meer menners met de kleine pony's weten ons te vinden. Een hele goede ontwikkeling vinden wij! We merken ook de laatste tijd dat we veel mensen spreken die 'doorgeschoten' Shetlanders hebben, net boven de 1.10m die dan niet mee mogen doen bij ons. Tijdens de ritten en clinics  knepen we al regelmatig een oogje toe voor een paar cm extra, maar nu willen we het officieel maken. Daarom hebben we besloten om de maximale stokmaat met 5cm te verhogen, namelijk tot 1.15m. Vanaf heden zijn alle aangespannen pony's tot 1.15m welkom bij de SMR activiteiten! Dat we maar veel mooie ritjes met elkaar mogen maken. Wanneer je met een stokmaat tussen de 1.11 en 1.15 mee wil doen aan de wedstrijddag, stuur ons even een berichtje en dan kun je ook meedoen. Aangezien dit een samenwerking is en geen eigen evenement, even zo.
 
En over mooie ritje gesproken
Ook dit jaar heeft onze sponsor Andries van HCA weer vier tickets voor de Eper Paarden Vierdaagse ter beschikking gesteld en daar kun jij er eentje van winnen! Een van de tickets komt zelfs met de SMR HCA wisselbeker sulky*, extra gaaf dus.

Weet jij de meeste goede antwoorden op onze quizvragen? Dan win je een van de vier tickets. Klik HIER om naar de quiz te gaan Meedoen kan tot en met 9 mei, op 10 mei maken we de winnaars bekend!

Shetlander Wedstrijddag
Heb je je al ingeschreven voor de Shetlander Wedstrijddag op 11 juni in Eefde? Het belooft een hele mooie dag te worden! Je start die dag drie onderdelen: je rijdt een proefje, een vaardigheid en aansluitend de marathonhindernissen met o.a. een waterbak. Iedereen rijdt dit op zijn eigen niveau en het plezier staat voorop! Ga je vol voor de winst of ben je er juist om eens een eerste keer een wedstrijd te starten en wil je kijken wat het allemaal inhoudt? Het kan allebei! Iedereen kan meedoen en je hebt geen startpas nodig. Kijk voor meer informatie of inschrijven HIER

Lange Teugel clinicdag
Inmiddels zijn alle tickets met pony voor de LT clinic dag uitverkocht, maar er zijn nog steeds tickets voor deelnemers zonder pony. Wellicht overbodig om te zeggen, maar iedereen kan zich hiervoor inschrijven, daar heb je geen Shetlander voor nodig ;) De dag begint met een theorie uurtje, waarbij de instructeur de basis uitlegt van haar lessen en daarna zijn er over de gehele dag vier duo lessen van een uur. Deze lessen worden zo ingedeeld dat je heel mooi de opbouw van de opleiding van een pony kunt ervaren. Neem pen, papier en een comfortabele campingstoel mee, wij zorgen voor goed geluid op de tribune zodat je elke les goed kunt volgen en veel kunt leren. De insteek van deze lessen is pony's trainen op een gezonde en begripvolle wijze, waarbij het fysieke en mentale welzijn van de pony centraal staat. Meer info of inschrijven kan HIER.

We hopen jullie op een van deze evenementen te mogen ontmoeten!

 

Met sportieve groet,
Het SMR Team - Eline, Ilona en Marlies