20 juni 2013

Gepubliceerd op 20 juni 2013 om 14:08

Vandaag was de sluiting van de poll waarbij je kon stemmen voor de data van de komende drie ritten. Dit is gelukkig ook voldoende gedaan en de keuzes zijn als volgt gemaakt:

Ede - 28 juli
Diever - 15 september
Well - 19/20 oktober
 
Opgeven kan via de website of even op deze mail reageren. Je kunt je opgeven tot 1,5 week voor de rit. (opgeven voor het weekend graag voor 1okt ivm reserveringen). Precieze informatie over adres, parkeren e.d. ontvang je ongeveer een week van tevoren. Voor alle ritten geldt aankomst rond 10.00 - 10.15 uur en starten om 11.00 uur.
 
Geef bij je aanmelding aan:
* Voor welke rit(ten) je je aanmeldt.
* Kom je met enkel- of tweespan.
* Met hoeveel personen rijden jullie op de koets mee.
* Mobiel nummer.
 
Ik ben een huiskamer topic begonnen op Bokt.nl, dat is makkelijker dan steeds een nieuw topic starten per rit, zeker omdat we nu drie ritten gepland hebben. Dit is de link:
 
Meer informatie over de ritten:
Ede - Ons vertrouwde plekje Ede. We rijden een rit van ongeveer 12-15km en zijn hier ongeveer 2,5 uur voor onderweg. Halverwege is er een stop waarbij zowel menner als pony's even wat kunnen eten en drinken. Bijdrage voor de stop € 2,- pp.
 
Diever - Voor het eerst gaan we een rit rijden in het noorden in het Drents Friese Wold. Het is een prachtig natuurgebied en de rit wordt uitgezet door een vaste bezoeker van dit gebied, Tijnie en Martin, zij gaan ons alle mooie plekje laten zien. De rit wordt ongeveer 18km, hier zullen we ongeveer 3 uur over doen. Onderweg zal er wel een stop ingelast worden, maar omdat het moeilijk te bereiken is met een auto, moeten de aanspanningen zelf eten en drinken meenemen. Ruime parkeermogelijkheden. Geen bijdrage.
 
Well - Ook nieuw is een Shetlander menweekend, voor het eerst gehouden in noord Limburg. Bedoeling is vrijdagavond aankomst voor alle aanspanningen. Voor de pony's is er een pension geregeld waar zij zowel op stal als op het land kunnen. De stallen zijn netjes en pony's mogen eventueel met z'n tweeen in een box (afm ong 3x4) als dat gewenst is. Uiteraard worden er geen pony's bij elkaar in de box of in het land gezet als hier niet nadrukkelijk om is gevraagd. Kosten per pony per nacht zijn €10,- incl hooi en bodem bedekker, zelf voer meenemen. Menners en grooms kunnen kiezen uit een plekje op de nabij gelegen camping met caravan, tent of in de trailer slapen, maar er is ook een Bed&Breakfast waar gebruik van gemaakt kan worden. Zaterdag en zondag starten we de dag met een ontbijt bij het B&B, ook voor de camping overnachters. Zaterdag rijden we een grote rit van ongeveer 15-20km, 's avonds is er een BBQ. Zondag rijden we een kleinere rit (dit omdat er ook nog een flinke terugreis voor de meeste pony's bij komt deze dag) van ongeveer 10-12km en zullen we na deze rit weer huiswaarts keren.
 
Schatting van de kosten*:
Twee overnachtingen voor 1 pony: €20,-
Twee overnachtingen per persoon B&B: €69,- (obv 2 pers, incl. ontbijt)
Twee overnachtingen per persoon camping: € 22,- (staplaats incl. water, elektra en plekje voor auto)
Ontbijt 2x bij camping overnachting: € 19,- (niet verplicht)
BBQ zaterdag avond incl drankjes p.p.: € 20
* Dit is een indicatie, maar de exacte kosten zullen niet veel afwijken
 
Hopelijk tot de volgende rit!
 
Groetjes Marlies

Geplaatst door Shetlander Menrit