19 oktober 2016

Gepubliceerd op 19 oktober 2016 om 17:31

Beste menners,


De zomer ligt alweer duidelijk achter ons, de druppels slaan tegen het raam terwijl ik dit typ. Even doorbijten maar! Het is na de zomerstop juli en augustus misschien wat stil geweest, maar achter de schermen hebben wij heel hard doorgewerkt, er komt weer veel moois aan!

 

Indoordag
De afgelopen twee jaar hebben we tijdens de Indoor Dag in Arnhem diverse clinics georganiseerd. Dit jaar gaan we het over een nieuwe boeg gooien en hebben we weer veel leuks voor jullie bedacht. Deze Indoor Dag bestaat uit diverse uitdagende beproevingen met een wedstrijd element. Er zijn aangespannen rubrieken, maar ook rubrieken aan de lange lijnen en aan de hand. 
 
Je kunt meedoen aan het aangespannen spiegel parcours of een spiegelparcours met de lange lijnen, maar dan geblinddoekt en een groom die je met aanwijzingen stuurt. Of doe mee met het obstakel parcours, ook zowel aangespannen als aan de hand. Heb jij de mooiste aanspanning van de dag? Doe dan mee met Bestgaande Menpony! En wat dacht je van een aangespannen kür op muziek? Schrijf je in voor de aangespannen Kür op muziek, alleen of in een team van 2 of 4 of 6 of... Hoe je jouw team ook zou willen hebben. Rij je met een vierwieler, dan kun je ook meedoen aan de Vierwieler Challenge! Wil je meer weten of wil je je inschrijven? Dat kan hier: http://www.shetlandermenrit.nl/indoor-dag.
 
Maar ook even wat anders
In de afgelopen tijd is er veel veranderd, de club is gegroeid in aantal, maar ook in 'kunnen'. Was de allereerste rit slechts 8km lang, tegenwoordig willen de meeste die meerijden liever langere ritten. Daar zijn wij het helemaal mee eens!
 
Echter, het aantal ritten die we in een jaar rijden willen we ook terug brengen en de ritten grootser aanpakken. De huidige ritten zitten namelijk bij lange na niet vol. We kregen veel geluiden over bepaalde gebieden om in te rijden, maar uiteindelijk na veel inzet van ons en de persoon die een rit uitzet in zo'n gebied, rijden we keer op keer slechts met een handje vol aanspanningen of moeten we afgelasten vanwege te weinig deelnemers. Dat moet ook anders kunnen. En dat gaan we ook doen. 
 
We willen ons focussen op een aantal vaste activiteiten per jaar. De Indoor Dag in februari, de oefendag voor de wedstrijd in mei en de Wedstrijddag zelf in juni zijn de pilaren in onze agenda, dat blijven dagen die zeer goed bezocht worden en waar wij, en jullie hopelijk ook, veel plezier aan beleven! De Indoor Dag heeft wel een upgrade gekregen zoals je net kon lezen. Daarnaast willen wij in plaats van veel kleine ritten, twee grote ritten uitzetten van zo'n 25km per rit in de tweede helft van het jaar met thema's. Bijvoorbeeld met aansluitend een BBQ of een rit met een spel-element erin etc. De precieze uitkomst gaan we het nog intern over hebben, maar daar hebben we nog bijna een jaar de tijd voor. We houden jullie op de hoogte!
 
Voor nu blijven alle geplande ritten staan t/m maart 2017 zoals eerder aangekondigd. We hopen dat jullie met deze komende ritten enthousiast mee zullen rijden!
 
Komende ritten
Zaterdag 22 oktober 13.00 uur - Herperduin, 12km Goedendoelenrit voor Stichting Paardenkamp Soest
Zondag 13 november 10.00 uur - Soeprit Hengelo (Ov.) 12, gezellig na afloop samen napraten onder het genot van een warme kom verse soep!
Zondag 18 december 10.00 uur - Kerstrit Leersum, tover jezelf, je pony en je wagen om tot een prachtige kerstcreatie en rij met ons mee.
Zondag 15 januari 10.00 uur - Nieuwjaarsrit Loenen, ±20km en open t/m stokmaat 1.30m.
Zondag 19 februari 09.00 - Indoor Dag Arnhem, SMR organiseert een gezellige Indoor Dag met een aantal uitdagende beproevingen. Let the games begin!
Zondag 11 maart 22.00 uur - Volle Maan rit Putten, samen de nacht verkennen met de volle maan als onze zaklantaarn. Spannend en oh zo gaaf! Rit is ongeveer 10km en gaat veel over verharde paden in het bos.
 
Zin om mee te gaan met een van deze ritten? Geef je hier op: http://www.shetlandermenrit.nl/agenda/opgeven
 
 
Met sportieve groet,
Het SMR Team - Charlotte, Sabine, Sascha en Marlies