Cindy

Hi,

Mijn naam is Cindy, geboren op 8 september 1992. Sinds 2000 in bezit van mijn eerste minishet Beauty. Zij heeft mij (op echt paardrijden na) alle wijze paarden lessen geleerd. In begin kon ik op haar rijden, na enkele jaren niet meer, dit mocht de pret niet bederven en heb ik o.a. het lange teugel werk met haar ontdekt. Mennen vonden mijn ouders lange tijd gevaarlijk i.v.m. de drukke weg waar wij woonde. Een vriendin van mij mende wel met haar kinderpony en zo maakte ik mijn eerste km’s op de wagen. Daarnaast hing in de winter wel de slee achter Beauty.

In 2009 kwam Carlo mijn leven heel onverwacht binnen wandelen. Als 4,5 maand oud veulen werd hij verloot bij ons in de buurt (dit keur ik absoluut niet goed!), maar mijn stiefvader had enkele lootjes gekocht en mocht een veulen uitzoeken. Carlo was de gelukkige die in een timmermanbus naar onze stal werd vervoerd. Hier werd hij spelenderwijs opgevoed en op 2 jarige leeftijd gecastreerd.

Toen ik ging studeren heb ik mijn eerste sulky aangeschaft en verhuisde beide pony’s mee. Beauty  heeft nog een korte tijd voor de wagen gelopen, tot Carlo 3 werd en stokje overnam en Beauty rustiger aan mocht doen. Inmiddels ben ik afgestudeerd Dierwetenschapper met specialisatie voeding en heb ik een leuke baan als nutritionist (voornamelijk varkens en klein beetje rundvee) in Rotterdam.

Beide pony’s lopen op 3,5 km van huis rond, Beauty geniet van haar pensioen en Carlo blijkt super fanatiek te zijn. Dit komt vooral naar voren op de shetlandermenritten wedstrijddag. Aangezien vervoer altijd nog een dingetje is, rijden wij niet vaak met de ritten mee, maar proberen wij de grotere evenementen zeker mee te pakken. Naast mennen is hij super fanatiek aan de lange teugel, maar buiten met de HCA sulky is toch echt genieten.

In het shetlandermenritten team zal ik de functie penningmeester op mij nemen. Ik zal mijn best doen regelmatig bij de ritten aanwezig te zijn (met of zonder pony) en uiteraard zie je mij op de grotere evenementen. Ik hoop een bijdrage te leveren aan leerzame en leuke activiteiten, zodat iedereen met nog meer plezier van hun shetlander kan genieten.

Tot snel!