29-30 maart 2014

Shetlander Menweekend

Afgelopen weekend stond eindelijk het shetlander men weekend in Wateren op de agenda. Met een stralend weekend in het vooruitzicht konden Lieselotte en ik eigenlijk niet wachten tot zaterdag dus na een paar telefoontjes zijn wij alvast vrijdag richting de Alberthoeve afgereisd.

Omdat de welshpony van Lieselotte te groot is voor de shetlanderritten zijn we met hem meteen vrijdag een rondje gaan doen in het prachtige gebied. Nanda was zo vriendelijk om met ons mee te gaan, gelukkig maar want we waren anders zeker verdwaald :D DJ mocht zaterdag en zondag lekker vakantie vieren met de ruin van Nanda in de wei.

Zaterdag zouden we rond 12:00 gaan verzamelen dus wij hadden mooi de tijd om nog even uit te slapen en in Diever rond te kijken. Rond 12:00 arriveerden de eerste deelnemers. Wederom zaterdag een prachtige rit gereden, langs schapen en lammetje, naar het bezoekers centrum en het leukste was de nieuwe paardenvijver waar bijna alle paardjes doorheen zijn geweest.

Route Zaterdag
Afbeelding

Onderweg allemaal op een rijtje voor de foto, we hadden een meneer gevraagd de groepsfoto te maken maar door de grote lens op de camera moest hij erg ver lopen om ons er allemaal op te krijgen :+
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Op sommige plekken was de vijver een beetje diep voor onze minis
Afbeelding

Afbeelding

Onderweg hebben we een lekkere pauze gehad met broodjes en drinken en voor de ponies worteltje, appeltjes en wateren, allemaal geweldig geregeld door Nanda !

Afbeelding

Jammer genoeg gingen de meeste mensen zaterdag weer naar huis, zondag was er dus een andere groep. Beide dagen waren super gezellig met allemaal enthousiaste menners en ponies.

Route zondag
Afbeelding

Elkaar even helpen tijdens de start

Afbeelding
Groepsfoto zondag
Afbeelding

Even pauze
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Ik wil de shetlander menritten organisatie heel erg bedanken voor wederom een geweldige twee ritten en in het bijzonder Nanda die echt aan alles gedacht heeft en ons een prachtig weekend heeft gegeven !

Informatie

In het weekend van 29-30 maart organiseren we een weekend vol Shetlanders en aangespannen rijden in het Drents-Friese Wold.

Hoe ziet het weekend eruit en wat kun je verwachten
Aankomst op 29 maart om 12.00 uur met koffie/thee/soep/koek
Daarna gaan we inspannen en rijden we een rit van circa 15 km, met stop onderweg.

De ritten zullen worden afgestemd op het niveau en de wensen van de deelnemers. Mogelijkheid dat we met de paarden in het meer gaan en de Kale Duinen oversteken. Verder voornamelijk vlakke, niet mulle paden.

Bij terugkomst kunnen de pony's het weiland in of kunnen op stal. Stalling is altijd in combinatie met weiland, dus je kunt van beide gebruik maken. Er zijn ruim voldoende stallen van 3x3m en weilanden. Er is voldoende ruimte om alle pony's apart van elkaar te weiden, maar met meerdere in een weiland is uiteraard ook mogelijk als de pony's ekaar kennen. De omheiningen zijn Shetland-proof. Ook kan er rekening gehouden met bijvoorbeeld een volle of kale weide. Er dient zelf voor krachtvoer gezorgd te worden, hooi is inclusief. Er mogen ook twee pony's in een stal op aanvraag. Hier geldt een kleine toeslag voor.

Als eenmaal alle pony's op stal en in de weide staan, beginnen wij aan de avond. Samen eerst een lekkere maaltijd nuttigen, we bestellen patat en snacks, en daarna nog even lekker nakletsen onder het genot van een hapje en drankje dat we zelf meegenomen hebben.

Voor de overnachting wordt de groepsaccomodatie afgehuurd voor onze groep. Er zijn 2-, 4- en 6-persoons slaapzalen. Beddenlinnen en handdoeken zijn inclusief.

Op zondag 30 maart beginnen we om 09.00 uur met een lekker ontbijt en daarna naar de pony's om in te spannen. Ook deze dag rijden we een rit van zo'n 10-15km met stop. Wanneer we terugkomen is er nog gelegenheid voor een kopje koffie of thee en dan is het weekend alweer ten einde.

Kosten voor het gehele weekend op basis van 1 menner en 1 pony zijn €55,-
Dit is inclusief verblijf voor de menner in de B&B en je pony in het weiland, ontbijt, diner en toeristenbelasting
Wanneer er een groom meekomst, bedragen de kosten voor het gehele weekend voor de groom €45,-. Dit is inclusief verblijf voor de groom in het B&B, ontbijt, diner en toeristenbelasting.

Extra kosten

  • Pony stalling inclusief weiland €6,50 toeslag
  • Drinken (anders dan koffie en thee) verkrijgbaar à €1,-

 

Aankomst op vrijdag ook mogelijk wanneer gewenst (na 15.00 uur)

  • Extra kosten per persoon €25,- dit is voor een extra overnachting en ontbijt op zaterdag
  • Extra kosten per pony alleen weidegang €7,50 of box incl. weidegang €14,-

 

Meerijden met een van de ritten zonder overnachting is ook mogelijk. De kosten hiervan bedragen 5,- per aanspanning.

Opgeven
Opgeven kan tot en met 1 maart 2014 hier via het inschrijfformulier.
Op de accomodatie kunnen maximaal 10 aanspanningen overnachten, vandaar dat we een maximum aantal van 10 deelnemers hebben. Het weekend gaat alleen door als minimaal 5 aanspanningen meedoen.

Voor meer informatie over de accomodatie, zie www.alberthoeve.nl

*Wijzigingen voorbehouden

Voorlopige deelnemerslijst

1. Nanda S. - Enkelspan
2. Tamara F. - Tweespan
3. Brenda K. - Enkelspan
4. Lieselotte S. - Enkelspan
5. Kitty vd P. - Enkelspan (Zaterdag)
6. Petra A. - Enkelspan (Zaterdag)
7. Sabina V. - Enkelspan (Zaterdag)
8. Melanie J. - Enkelspan (Zondag)
9. Gerda G. & Groom - Tweespan (Zondag)