Wat kun je van de route verwachten

De route gaat over de Zuid Ginkel in Ede, een prachtig natuurgebied met hele mooie en goede menpaden waar wij gebruik van mogen maken. Bij het maken van de route hebben we goed gekeken naar de ondergrond in verband met de kleine beentjes. De gehele route is uitgepijlt en we stellen ook een .gpx bestand beschikbaar voor de deelnemers.

 

De A route is een mooie route van 13,5km waarbij je door het bos, over de heide en over brede zandpaden rijdt. Er is een klein stukje van de route (zo'n 600m) waarbij de bodem losser is. Je rijdt slecht een paar passen over asfalt. Op deze route kom je geen obstakels tegen zoals hekken, N-weg oversteek, natuurgebied met koeien om doorheen te rijden of een spoorweg.

 

De B route is een extra lus van zo'n 8km die gereden wordt aan de A route. Op de splitsing is duidelijk aangegeven dat de B route rechtdoor gaat voor deze lus, waar de A route linksaf richting finish gaat. Deze lus gaat geheel over harde zandpaden, waar soms de zandpaden wat losser zijn, afhankelijk van het weer. Deze lus bevat een oversteek van de spoorovergang, waarbij hulp aanwezig is.