Sascha

Mijn naam is Sascha, geboren op 13 april 1991, naast het organiseren van Shetlander Menritten ben ik instructrice. Zelf heb ik 4 mini paardjes, Benji (Dreamcathers Cappucino), een 92 cm hoge vos appaloosa van 13 jaar oud, Zipper (Midzomer Zipper) een 93 cm hoge zilverappel pintaloosa van 11 jaar oud, Carlos (Carlos van stal de Stegen) een 93 cm hoge zilverappel pintaloosa van 6 jaar oud en Djinty een bruine pony van 80 cm hoog waarvan alles onbekend is, we schatten hem op een jaar of 28. Alle pony’s zijn hengst.

Benji heb ik gekregen toen hij 9 maanden was, toen hij 3 jaar was wou ik graag iets met hem gaan doen, ik was te groot om op hem te rijden, ik heb toen een wagentje en tuigje gekocht en ben met hem gaan mennen.

Djinty heb ik gekocht als gezelschap voor Benji, ik heb hem ook een aantal keer voor de wagen gehad.
Na een tijdje heb ik een andere, betere wagen gekocht en ben ik met Benji wedstrijden gaan rijden. Dressuur, vaardigheid en mini marathons. Omdat ik dit zo leuk vond, maar het eigenlijk te zwaar vond voor een enkelspan van dit formaat heb ik een tweespan tuig gekocht en heb ik Benji en Djinty in het tweespan gezet, dat liep niet echt lekker omdat Djinty veel kleiner en ouder is, hij kon het niet bijbenen. Ik heb met dit span één keer een oefen minimarathon gereden, dit was niet zo'n succes. Ik heb toen besloten een andere pony naast Benji te zoeken. Ik verwachtte een lange zoektocht omdat ik natuurlijk aardig wat eisen had om een mooi span te kunnen vormen, maar bij toeval kwam ik op bokt een topic tegen over een 6 jarige pony die precies aan mijn eisen voldeed.

Zo stond er binnen een week een pony thuis die aan mijn wensen voldeed. Ik ben Zipper toen gaan beleren, dit ging erg vlot, wat een brave pony had ik gekocht. Binnen een paar weken heb ik hem meegenomen naar de 1e wedstrijd.

Een aantal jaar later liep ik per toeval tegen Carlos aan, hij was perfect voor mij. Er was dus ook geen twijfel mogelijk, Carlos moest bij ons komen wonen. Ook Carlos heb ik zelf beleerd en alweer had ik zon lieve brave pony gekocht.

We rijden veel wedstrijden, Benji en Zipper lopen beide in het enkelspan L dressuur en Z vaardigheid, Carlos loopt M dressuur en Z vaardigheid. In het 2 span lopen Benji en Zipper M dressuur en ZZ vaardigheid, Carlos en Benji L dressuur en Z vaardigheid en Zipper en Carlos L dressuur en M vaardigheid. Ik rijd met alle 3 de pony's klasse M SGMW, helaas mogen we niet door naar de Z omdat ze te klein zijn. Djinty is inmiddels met pensioen en mag hier lekker van zijn oude dag genieten.

Van buiten rijden kunnen we ook erg genieten, vandaar dat je ons met regelmaat tegen komt bij de ritten en overal en nergens op de veluwe.