SMR Rechtricht weekend

Datum 17-18 november 2018

Het weekend voor November zit vol! In maart 2019 komt er weer een nieuw weekend. We houden je op de hoogte!

Op de SMR Indoordag hebben wij met een klein aantal van jullie kennis mogen maken en in juli mogen we de eerste groep een weekend lang ontvangen. Wij hebben erg genoten om jullie bezig te zien met jullie grote passie, namelijk de Shetlanders...! Onze harten zijn gesmolten en heel erg graag willen wij jullie ook kennis laten maken met onze passie, het rechtrichten.

Wij zijn verbonden aan Academische Rijkunst Nederland (kijk gerust even op onze site of Facebook pagina) en zijn allemaal opgeleid door en via de methode van Bent Branderup. Hoe gaaf is het om nog meer te kunnen leren samen met je beste maatje?

Door middel van lichaamstaal en wijken voor druk ga je de communicatie met je pony verbeteren. Ik zeg altijd; we gaan het paard in de ideale vorm boetseren. Zo kun je hem sterker, soepeler en meer in balans trainen. Lijkt het jou leuk om ook eens kennis te maken met onze passie? Geef je dan snel op.

Om het allemaal nog leuker te maken kan ik jullie verklappen dat onze locatie aan de Loonse en Drunense Duinen ligt in Helvoirt EN dat wij beschikken over een Bed & Breakfast voor 17 personen. Ook beschikken wij over 9 stallen van 3 bij 3,5 meter. Heb je pony’s die samen kunnen staan zou dat dus een ideale oplossing zijn. Daarbij hebben we ook nog 4 paddocks en een weiland beschikbaar zodat ze lekker naar buiten kunnen. Daarom lijkt het ons leuk om er maar gelijk een heel weekend van te maken.

Het plan is om de in de ochtend les te krijgen in het rechtrichten, in de middag kun je een mooie rit maken in het bos. S’avonds kunnen jullie dan onder het genot van een hapje en een drankje nog lekker bijkletsen. In de middag zal er een heerlijk lunchbuffet klaarstaan en over de gehele dag is koffie en thee gratis. Het avond eten moet je zelf verzorgen. Er is een grote keuken aanwezig en een BBQ dus je kunt zelf iets lekkers maken. Daarbij is eten halen natuurlijk ook een optie.

Wil je een losse dag meedoen, kan dat ook. Selecteer dit dan in het inschrijfformulier.

Inschrijfformulier


Kosten

€20,- per dag : 1 uur les in rechtrichten (groepsverband 2-4 pers.) + lunch en koffie/thee gehele dag

€35,- overnachting inclusief ontbijt

€20,- stal per dag incl. paddock overdag zoveel je wilt

€15,- paddock per dag

€ 3,- Dagkaart Natuurmonumenten


Locatie

Distelberg 11, 5268 LK, Helvoirt


Over de instructeur - Judith van Esch
Sinds 2009 train ik mijn paarden in de Academische Rijkunst. Mijn paard Fiedel voelde zichzelf niet echt begrepen en uitte dat in heel veel negatief gedrag. Vooral heel hoog bokken was zijn ding. Na hem helemaal fysiek na te hebben laten kijken ben ik een goede instructeur gaan zoeken die mij zou willen gaan helpen. Ondertussen heb ik les van verschillende instructeurs uit binnen en buitenland om zoveel mogelijk kennis op te doen, je bent namelijk bent nooit uitgeleerd. 

Academische rijkunst is voor mij een manier van trainen waarbij je je jezelf en je paard altijd uit blijft dagen om het zo goed, zo mooi en zo ontspannen mogelijk te laten zijn. Ik zeg altijd het is net boetseren. Je “ kneed” het paard in de vorm die je wilt hebben. Dat doen we door middel van wijken voor druk.
Biomechanisch wil je het paard steeds beter in balans krijgen zodat hij jou als ruiter kan gaan leren dragen. Zo houd je je paard gezond en kun je tot op hoge leeftijd samen blijven leren en genieten.
 
Heel graag nemen wij jullie mee om kennis te maken met de Academische Rijkunst.


Heb je nog vragen?

Stel ze hier en dan neemt Judith van Esch contact met je op.