Schriktraining

Tijdens de Schriktraining krijg je in een kleine groep de kans om diverse obstakels te trotseren onder begeleiding. Dit parcours is 30 minuten tot je beschikking samen enkele andere deelnemers. Iedereen start aan de hand (evt. in tuig). Wanneer de combinatie veilig tussen de obstakels door kan is er gelegenheid om hetzelfde parcours aangespannen te doorlopen. 

 

Schriktraining

Elke dag kan jouw pony in aanraking komen met een wapperend zeil, een wandelaar met paraplu of een smalle doorgang. De vraag is, hoe gaan jullie hier als combinatie mee om? Hoe bereid jij je pony voor op mogelijk enge situaties en voorkom je dat hij er vandoor gaat. Een schriktraining kan de manier zijn om te testen hoe jullie als combinatie vreemde obstakels kunnen passeren. Je bevindt je in een afgeschermde omgeving waarbij onder begeleiding verschillende obstakels kan testen. Voor de veiligheid begint iedereen aan de hand. Zodra je als combinatie beheerst door het parcours kan lopen, mag je pony inspannen (hoeft niet).

 

De schriktraining wordt begeleid door het SMR team zelf. Indien je aangespannen het parcours in wilt. Graag voor de les je wagen klaar zetten op het speciale inspan gedeelte en de ring betreden met een opgetuigde pony. Hierdoor kan je snel inspannen wanneer je pony genoeg vertrouwen heeft getoond aan de hand. Je mag pas het parcours aangespannen betreden wanneer je toestemming hebt van het SMR team. 

 

Niveau
Er zullen obstakels aanwezig zijn met een verschillende moeilijkheidsgraad, zodat iedereen voldoende uitdaging heeft. Graag wel aangeven of je van plan bent om aangespannen het parcours te doorlopen of enkel aan de hand wilt oefenen.