Aangespannen Working Equitation clinic

Elst (Utr) -- zaterdag 25 februari

De traditionele Working Equitation vertaald naar de aangespannen Equestrians!


Working Equitation (WE) is een veelzijdige discipline binnen de paardensport. Het is ontstaan in Zuid Europa vanuit het traditionele werken met runderen in landen als Portugal, Frankrijk, Italië en Spanje. Inmiddels is het wereldwijd een serieuze wedstrijdsport, waarin ruiter en paard in vier verschillende wedstrijdonderdelen hun niveau van dressuurafrichting tonen, deels in combinatie met praktijkgerichte hindernissen. 

De sport stamt niet alleen af van het werken met paarden in het veld, de tradities en arbeidsdressuur vormen nog steeds een levende basis van ieder onderdeel. Een goede dressuurmatige basis is noodzakelijk bij het rijden van de trails en het runderwerk. Paarden moeten licht aan de hulpen staan, wendbaar zijn en moedig; tijdens het werk met runderen bijvoorbeeld moet een kleine hulp voldoende zijn. Daaraan werk je bv. bij het trainen met WE-hindernissen.

De sport wordt eigenlijk enkel gereden onder het zadel, maar deze samenwerking, goed aan de hulpen staan, wendbaarheid en het moedige karakter kunnen we ook heel goed vertalen naar de aangespannen sport en onze kleine pony's zijn hier zelfs uitermate geschikt voor!

Daarom gaan wij in samenwerking met instructeur Veronique de Ruijter een clinic organiseren voor aangespannen Working Equitation. Veronique heeft zelf jaren ervaring binnen de WE met haar Spaanse paard Nabar en begeleidt als instructeur zowel combinaties onder het zadel als aangespannen voor een correcte dressuurbasis in de omgeving van Renkum/ Wolfheze. De basis van de WE. 

Wil jij ook leren hoe je het met jouw aangespannen pony WE hinderissen rijdt, zoals de slalom, de bel en ringsteken? Geef je dan op voor deze toffe clinic!

De clinic duurt 60 minuten en je bent met drie combinaties in de binnenrijbak. Bij opgave vragen we je een inschatting te maken van jouw eigen niveau van de aanspanning en daar delen we je op in. Wanneer je ingedeeld wil worden in dezelfde groep met iemand die een ander niveau heeft, gaan we uit van het laagste niveau.Aangespannen Working Equitation clinic
Datum: zaterdag 25 februari 2023
Locatie: Rijvereniging De Plantage
Adres: Sportweg 7, 3921 DP Elst (Utr.)
Kosten: €39,50 per aanspanning

Parkeren van auto met trailer of vrachtwagens op verharde parkeerplaats naast de rijbaan. Er is een kantine aanwezig, toeschouwers zijn welkom. 

  • Pony dient minimaal 3 jaar oud te zijn en voldoende bevestigd voor de wagen om veilig een clinic te kunnen rijden.
  • Hengsten zijn welkom.
  • Cap verplicht - bodyprotector is optioneel.
  • Open voor enkel- en tweespan.
  • In eerste instantie is het enkel open voor stokmaat tot 1.10m. Wanneer er ruimte is op de startlijst evt. voor een hogere stokmaat, dit in overleg.
  • Bij afmeldingen tot 1 week voor de datum van het evenement wordt het volledige bedrag -/- €7,50 administratiekosten retour gestort. Bij afmeldingen binnen een week is er geen retour meer mogelijk.
Instructeur Veronique de Ruijter in actie met haar paard Nabar