SMR Workshop Passen en Meten

Tijdens de activiteiten van de SMR valt ons op dat we veel vragen krijgen over het passend maken van tuig op je pony(’s), sulky balans en ga zo maar door. Ook op diverse pagina’s is dit vaak onderwerp van gesprek.

Daarom gaan wij met de SMR workshops organiseren waarbij door een gediplomeerde instructeur (Sascha Otter) wordt gekeken naar de aanspanning m.b.t. het juist passen van het tuig en het evenwicht van de sulky en waarbij door een gediplomeerde paardensportmasseur (Marlies Beekhuizen) de achtergrond wordt verteld over het gebruik van het ingespannen ponylijf met aandacht voor de probleemgebieden van onze menpony’s. Daarnaast is er ook aandacht voor een stuk theorie.

Iedereen kan zich opgeven om als toeschouwer deel te nemen aan de workshop. Maximaal 5 deelnemers mogen een eigen aanspanning meenemen en deze aanspanning wordt helemaal nagelopen. Voor de deelnemers zonder aanspanning wordt bij elke pony duidelijk uitgelegd waar op te letten en hoe het tuig wordt versteld om goed te laten passen. Aan de hand van deze vijf voorbeelden krijg je een goed beeld bij jouw eigen situatie.

Deze workshop start om 10.00 uur, we verwachten dat de eindtijd rond 16.00 uur is. 

Klik op de plaatsnamen voor een Google Maps kaartje van de locatie.

 

Kosten voor de workshop
€20 - Deelname zonder aanspanning

€40 - Deelname met aanspanning (vol=vol - max. 5)

€10 - Groom (alleen i.c.m. aanspanning voucher)

Deelname met aanspanning voor maximaal twee pony's in het span en de menner. Voor een eventuele groom kan je een groom voucher aanschaffen. Deze heeft dan dezelfde toegang tot de workshop inclusief lunch. Per aanspanning maximaal 1 groom voucher.

 

Lunch

Een ticket voor de workshop is inclusief lunch. Hiermee kun je in kun je een lekkere lunch pakken bij het (simpele) lunchbuffet.

 

Na aanmelding

Na aanmelding ontvang je een mail met de bankgegevens, enkel na betaling is jouw plekje definitief. Wanneer de betaling binnen is, ontvang je van ons een ticket per mail. Deze graag geprint meenemen of mogelijkheid om te tonen op je telefoon. 
Voorwaarden

 • Bij deelname ga je automatisch akkoord met deze voorwaarden.
 • De pony('s) die meedoet/meedoen is/zijn niet groter dan 1.10m en staat lang genoeg voor de wagen om veilig rond te kunnen rijden.
 • Het dragen van een cap op de wagen is verplicht, zowel voor menner als voor de groom.
 • Het is voor alle aanspanningen niet verplicht om een groom op de wagen te hebben tijdens de workshop.
 • Tijdens de workshop wordt er op eigen risico meegereden.
 • Voor deze deelname heb je minimaal een WA verzekering welke geldt voor jezelf (en wanneer van toepassing) jouw aanspanning op deze dag.
 • De pony's die meedoen zijn allen geënt met basisenting en jaarlijkse herhaling. Dit kan aangetoond worden d.m.v. het paspoort bij aanmelden.
 • Iedereen is de gehele aanwezige tijd verantwoordelijk voor zijn eigen combinatie.
 • Veiligheid staat voorop en dit dient iedereen ook na te leven, zowel toeschouwers als aanspanningen.
 • Wees respectvol naar je mede menners en pony's.
 • Inschrijving is definitief nadat het inschrijfgeld overgemaakt is, uiterlijk 24 uur voor de workshop op onze rekening . Bij opgave ontvang je de overschrijf gegevens.
 • Bij afmelding uiterlijk 48 uur voor start van de workshop wordt het inschrijfgeld retour gestort -/- €7,50 administratiekosten. Na deze termijn wordt het volledige inschrijfgeld niet meer retour gestort.
 • Toegang enkel op vertoon van deelname voucher.
 • Wanneer een workshop vol is, kom je automatisch op de reservelijst. Deelname op volgorde van betaling.