Ringsteken

Tijdens de clinicdag houden we ook een ringsteek wedstrijd. Probeer zo veel mogelijk ringen aan jouw lans te krijgen. Allereerst rijdt iedereen een proefrondje, om even het gevoel te krijgen hoe de lans werkt, hoe klein de ringen zijn en wat de beste tactiek is. Wie na de twee officiële rondes nog foutloos is (of de meeste ringen heeft verzameld) rijdt de barrage, waarbij de ringen nog kleiner zijn.

De winnaar wordt gehuldigd tijdens de prijsuitreiking.

We maken een verdeling in sulky's en vierwielers. Met de sulky's moeten de menners zowel de pony zelf besturen, de sulky recht houden alsook de ringen aan hun lans rijgen. De ringen zullen lager geplaatst worden, je zit immers ook een stuk lager. De deelnemers met een vierwieler hebben een groom op de wagen, de menner mag beslissen of hij of zij zelf gaat ringsteken of dat de groom dit gaat doen. Dit mag je op het moment zelf beslissen, maar wanneer je de eerste ronde hebt gedaan, moet je bij deze beslissing blijven en mag er dus niet meer gewisseld worden.

Het is de bedoeling om tempo te houden langs de ringen, we verwachten ongeveer 5km/u van iedere aanspanning. Vertraag je zichtbaar voor een ring of ga je zelfs stilstaan, dan ben je gediskwalificeerd. We houden het zo eerlijk mogelijk!