HCA

HCA Technische Dienstverlening is een bedrijf dat zich voornamelijk bezig houdt met constructie- en laswerkzaamheden en heeft zich sinds jaar en dag gevestigd in Klarenbeek.

De wortels van HCA Technische Dienstverlening liggen in de molenbouw. Het bedrijf is in 1982 opgestart met als oprichter en eigenaar Andries Veeneman en heeft de eerste jaren als handelsonderneming gedraaid. Andries had, voordat hij zelf een bedrijf startte, ruime ervaring in het werk in de molenbouw, om die reden heeft zijn bedrijf de aandacht gevestigd op de molenbouw, met als specialiteit het verplaatsen van silo's en installaties van veevoederfabrieken. Tevens werd er onderhoud en reparatie verricht aan deze installaties.

In 1994 werden de werkzaamheden in de molenbouw steeds minder door de ingetreden mestwet. 
Als gevolg hiervan is HCA Technische Dienstverlening zich gaan richten op de hobby van Andries, het bouwen en repareren van koetsen (voor het aangespannen rijden met paard en wagen).

Daarnaast is het idee ontstaan om een Container Lift Systeem op aanhangwagen en/of chassis-cabine (voor BE-rijbewijs) te ontwerpen en te fabriceren. Het Container Lift Systeem wordt erg veel gebruikt in de bouwwereld. Het is een ergonomisch systeem, doordat er wordt gewerkt met een afstandsbediening bij aanhangwagens en een bediening vanuit de auto bij chassis-cabines om containers op te trekken en af te zetten. Om die reden door de Arbodiensten aangeraden. Op dit moment zijn er een aanzienlijk aantal tevreden gebruikers.

In de loop der jaren is er steeds meer vraag gekomen naar speciaalbouw. Er wordt gebouwd naar de wens van de cliënt. Kijkt u maar eens op onze pagina Speciaalbouw.

HCA Technische Dienstverlening is in 1995 gestart met het vervangen van messen van shovel- en kraanbakken. Door de huidige techniek kan er in korte tijd een mes worden afgesneden en een nieuw mes eraan worden gelast.
Daarnaast wordt er ook veel reparatie- en revisiewerk verricht aan shovel- en kraanbakken van hoogwaardige staalsoorten. Het oplassen van slijtdelen bij bedrijven in de grondverzet en de afvalverwerking behoort ook tot één van de kernactiviteiten van HCA.

Naast dit alles worden vele werkzaamheden verricht onder het motto: 
"Wat in de handel niet te koop is, maken wij!"

Namens HCA Technische Dienstverlening

Andries en Anneke Veeneman en medewerkers