Hartslagmeter Workshop 24 oktober 2015 13.00 - 17.00 uur


 

 

 

Mede mogelijk gemaakt door Equilog

Equilog is in 2014 opgericht door Suzanne Pen. Het begon met de ontwikkeling van het online logboek voor paarden. Begin 2015 is de webshop met hartslagmeters daar bij gekomen. Equilog is nog steeds volop in ontwikkeling, maar wordt al door vele ruiters gebruikt. Onder andere door de KNHS perspectievengroep Endurance (Audevard Next Endurance Generation).

De missie van Equilog is bij te dragen aan een lange, succesvolle en gezonde carriere van sportpaarden door hun ruiters te helpen optimaal te trainen. Het bewustzijn en de inzichten door het bijhouden van een logboek en het trainen met een hartslagmeter helpen daarbij.

Over de workshop instructeur - Suzanne Penn

In een gezin van dierenartsen en paardenliefhebbers kwam ik aanraking met alle kanten van de paardensport. Na dressuur en voltigeren, ben ik verslingerd geraakt aan de endurancesport. Daarin heb ik verschillende paarden opgeleid tot internationaal niveau wat resulteerde in zilver op het NK en deelname aan het EK in 2011. Na mijn studie biochemie werkte ik enkele jaren bij een start-up waar ik ervaring opdeed in software-ontwikkeling. Nu komen paarden en software bij elkaar in Equilog waarmee ik ruiters wil helpen nog beter te trainen!  Daarnaast geef ik les in endurance, dressuur voor buitenrijden en conditietraining.

https://www.facebook.com/equilogNL

 

Shetlander Menritten organiseert samen met Equilog de workshop Trainen met een hartslagmeter - Meten is Weten
Speciaal gericht op onze kleine aangespannen pony’s

Meten van de hartslag van je pony geeft je een serieus voordeel. Door de hartslag samen met de snelheid en afstand te volgen en te analyseren zul je je paard veel beter leren kennen en trainen, zodat het gezond blijft en optimaal blijft presteren.

In deze workshop leer je over de onderwerpen

  • Het paardenhart
  • Hartslag en gezondheid
  • Hoe werkt een hartslagmeter
  • Trainen met een hartslagmeter
  • Conditietraining in het algemeen en voor het mennen
  • Wat verandert er door training
  • Hartslagzones en hersteltijden

Theorie en praktijk

Theorie deel toegankelijk voor iedereen met interesse in deze manier van doeltreffend trainen van menpony's. Er zijn 14 theorie plaatsen beschikbaar.

Praktijk deel beschikbaar voor deelnemers die een eigen pony  mee willen nemen die aangespannen wordt voorgereden met een hartslag meter om. Hiermee wordt de pony geanalyseerd op diverse punten terwijl hij aangespannen werkt op een 1.000m onverhard recht pad. Eigen hartslag meter geen vereiste. Er zijn 6 theorie plus praktijk plekken beschikbaar.


Kosten

  • Theorie, praktijk bijwonen zonder pony (14 plaatsen) €15 p.p.
  • Theorie en pratijk met eigen pony (6 plaatsen - eigen hartslagmeter niet nodig) €30 p.p.
Na aanmelding ontvang je een mail over de betaling. Dit is vooraf overmaken.

 

Datum en tijd
24 oktober 13.00 - 17.00 uur

Locatie

Zandkant 2a in Heeswijk

Voorlopige deelname lijst

Theorie
1. Femke van R
2. Cindy V.
3. Marlies
4. Petra K.
5. Evelien B
6. Marjolein denH.
7. Joyce deH.

Theorie plus praktijk
1. Sabine V.
2. Willeke G.
3. Danny vdB.
4. Tineke Z.
5. Arina deW.
6. Charlotte vdH.
7. Evelette vanH.