Laatste nieuwsflitsen

Beste menners, Het wordt weer sneller donker, het einde van de zomer is een feit. We hopen dat jullie toch nog een hoop mooie men uurtjes in het verschiet hebben voor het laatste deel van 2017. Wij hebben in ieder geval nog veel moois in de planning voor jullie! De Veluwe rit, de Kerstrit in Ede en de vier workshops. Ook in België hebben we inmiddels een locatie, in Werchter!

Maar eerst even wat anders
Onze Sabine heeft aangegeven dat ze een stapje terug gaat doen en het bestuur van SMR gaat verlaten. Zij zal vanwege persoonlijke omstandigheden haar taken als penningmeester neerleggen en gaat zich richten op haar eigen herstel. Sabine is twee jaar geleden bij het SMR team gekomen en heeft naast al haar taken en tomeloze inzet de afgelopen twee jaar, ons in de aanloop naar het oprichten van de stichting ontzettend goed geholpen. Sabine, dank je wel namens ons allemaal!!
 
Dit betekent ook dat wij op zoek zijn naar een nieuw SMR bestuurslid die de taken van penningmeester op zich neemt. Heb je interesse? Laat het ons weten!
 
Workshops
Tijdens de activiteiten van de SMR valt ons op dat we veel vragen krijgen over het passend maken van tuig op je pony(’s), sulky balans en ga zo maar door. Ook op diverse pagina’s is dit vaak onderwerp van gesprek. 

Daarom gaan wij met de SMR workshops organiseren waarbij door een gediplomeerde instructeur (Sascha Otter) wordt gekeken naar de aanspanning m.b.t. het juist passen van het tuig en het evenwicht van de sulky met nadruk op de pasvorm bij een Shetlander en waarbij door een gediplomeerde paardensportmasseur (Marlies Beekhuizen) de achtergrond wordt verteld over het gebruik van het ingespannen ponylijf met aandacht voor de probleemgebieden van onze menpony’s. Daarnaast is er ook aandacht voor een stuk theorie.

Iedereen kan zich opgeven om als toeschouwer deel te nemen aan de workshop. Maximaal 5 deelnemers mogen een eigen aanspanning meenemen en deze aanspanning wordt helemaal nagelopen. Voor de deelnemers zonder aanspanning wordt bij elke pony duidelijk uitgelegd waar op te letten en hoe het tuig wordt versteld om goed te laten passen. Aan de hand van deze vijf voorbeelden krijg je een goed beeld bij jouw eigen situatie. 
 
Opgeven en meer informatie over de workshop vind je HIER.
 
Agenda
  • 30 september SMR Workshop Passen en Meten De Hoeve
  • 14 oktober SMR Workshop Passen en Meten  Benthuizen
  • 28 oktober - Hoge Veluwe rit 20km  ...meer info
  • 5 november SMR Workshop Passen en Meten Werchter België
  • 18 november SMR Workshop Passen en Meten  Heeswijk
  • 17 december - Kerstrit Ede 15 of 25km  ...meer info
Opgeven voor de ritten kan hier: http://www.shetlandermenrit.nl/agenda 
 
Tot een volgende SMR activiteit!
 
Met sportieve groeten,
Het SMR Team - Charlotte, Sabine, Sascha en Marlies
Lees meer »

Beste menners, De zomervakantie is begonnen, ook de SMR is begonnen aan haar zomerstop. Maar stilzitten doen we niet aan! We hebben weer een mooie planning gemaakt voor de komende tijd. Lees met ons mee :)

Wedstrijddag Ugchelen
Eerst even terugkijken op de de afgelopen wedstrijddag, 11 juni in Ugchelen. Wat een fantastische dag hebben we gehad. Het weer was goed, het terrein weer mooi, wij hadden de leukste deelnemers, de beste vrijwilligers en de liefste sponsoren. We hopen dat iedereen die er was, en dat was in grote getale(!), heeft genoten van de dag.
 
Ritten 2017-2018
Op 19 oktober jl hebben we al aangegeven dat er het e.e.a. ging veranderen met de ritten. Minder ritten, meer kilometers en leuke thema's. Dat hebben we nu in onze agenda opgenomen. Het afgelopen jaar hebben we in diverse gebieden waar mensen vroegen naar ritten, wat georganiseerd. Merendeel werd afgelast door te weinig deelname of reden we met een hele kleine groep. Dat is helaas niet de bedoeling. Daarom gaan we het nu anders proberen,
 
We hebben weer een aantal nieuwe ritten op de planning staan:
28 oktober - Veluwe rit 20km - start Hoog Buurlo
17 december - Kerstrit 15km en 25km - Ede
18 februari - Indoordag Arnhem
18 maart - Drents Friese Wold rit 20km - Diever
15 april - Maashorst rit 20km - Nistelrode
 
SMR Workshop Passen en Meten

Tijdens de activiteiten van de SMR valt ons op dat we veel vragen krijgen over het passend maken van tuig op je pony(’s), sulky balans en ga zo maar door. Ook op diverse pagina’s is dit vaak onderwerp van gesprek. Daarom gaan wij met de SMR workshops organiseren, waarbij door een gediplomeerde instructeur (Sascha Otter) wordt gekeken naar de aanspanning m.b.t. het juist passen van het tuig en het evenwicht van de sulky en waarbij door een gediplomeerde paardensportmasseur (Marlies Beekhuizen) de achtergrond wordt verteld over het gebruik van het ingespannen ponylijf met aandacht voor de probleemgebieden van onze menpony’s. Daarnaast is er ook aandacht voor een stuk theorie.

Iedereen kan zich opgeven om als toeschouwer deel te nemen aan de workshop. Maximaal 5 deelnemers mogen een eigen aanspanning meenemen en deze aanspanning wordt helemaal nagelopen. Voor de toeschouwers wordt bij elke pony duidelijk uitgelegd waar op te letten en hoe het tuig wordt versteld om goed te laten passen. Aan de hand van deze vijf voorbeelden krijg je een goed beeld bij jouw eigen situatie. 

Deze workshop is ongeveer van 10.00 - 16.00 uur.

  • zaterdag 9 september België (locatie nog niet definitief, opgeven is voor alle deelnemers onder voorbehoud van locatie)
  • zaterdag 30 september Wolvega
  • zaterdag 14 oktober Benthuizen
  • zaterdag 18 november Heeswijk
Meer informatie en opgeven voor de workshops hier: http://www.shetlandermenrit.nl/workshop
 
SMR Evenementen Team
We blijven groeien en onze evenementen worden steeds beter bezocht. Super gaaf! Om dit allemaal goed te blijven organiseren hebben we sinds kort het SMR Evenementen Team die ons gaat helpen bij de drie grote evenementen, de Indoordag, de Wedstrijddag en de Oefendag. We zijn erg blij met deze uitbreiding! De menners die vaker mee hebben gedaan, kennen ze al, graag stellen we aan jullie voor: Tamara van Teijlingen, Waling van der Heide, Jessica Vos en Marianne van Riggelen. Jullie gaan deze enthousiastelingen zeker nog vaker tegen komen!
 
Zin om mee te gaan met een van deze ritten? Geef je hier op: http://www.shetlandermenrit.nl/agenda/opgeven
 
 
Met sportieve groet,
Het SMR Team - Charlotte, Sabine, Sascha en Marlies
Lees meer »

Beste menners, Achter de schermen zijn we enorm druk met de wedstrijddag, maar er is nog iets waar we mee bezig zijn en erg blij mee zijn. Vanaf nu zijn wij ingeschreven bij de KvK en daarmee een officiële stichting! Met trots stellen we aan jullie voor: Stichting Shetlander Menritten!

Wedstrijddag 2017
Op zondag 11 juni hebben we ook dit jaar weer onze SMR wedstrijddag in Ugchelen. Op deze dag speciaal voor aangespannen pony's tot en met 1.10m rijden we diverse onderdelen: de Show-off, het pionnen obstakel parcours en het hindernis traject met drie hindernissen en een waterbak. We hebben nog maar enkele plaatsen vrij dus als je mee wilt doen, geef je dan hier op >> KLIK HIER. Voor meer informatie kijk op onze website, ook via de link. Inschrijven sluit wanneer de rubrieken vol zitten of uiterlijk 28 mei.
 
De deelnemers ontvangen de parcourstekeningen voor het pionnen obstakel parcours en het hindernis traject met drie hindernissen en een waterbak uiterlijk 24 uur voor de wedstrijddag, de proef voor de show-off wordt rond 1 mei verzonden, zodat jullie deze alvast kunnen oefenen als je dat zou willen.
 
Vrijwilligers
Rij je dit jaar niet mee met de wedstrijddag maar vind je het leuk om de wedstrijddag van heel dichtbij mee te maken? Geef je dan op als vrijwilliger! Je kunt dan helpen bij de verschillende onderdelen als bijvoorbeeld hindernis jury of groom, hulp bij het pionnen parcours of wellicht als fotograaf. Een leuke en gezellige dag, geheel verzorgd. Lijkt je dat wat? Geef je dan op via HIER.
 
We zijn dringend op zoek naar vrijwilligers, dus schroom niet. Ervaring niet nodig, we leggen je alles goed uit en we zorgen er voor dat je een leuke dag hebt.
 
Ritten
Onze wedstrijddag is onze laatste activiteit voor de zomerstop 2017. In juli en augustus zijn er in verband met de vakanties geen ritten. Tijdens de zomerstop gaan wij werken aan een nieuwe agenda. Wanneer we deze gereed hebben, laten we dit uiteraard meteen weten! Om alles nog beter af te stemmen op jullie wensen zullen we binnenkort een korte vragenlijst maken. We hopen dat jullie ons dan willen helpen door deze in te vullen.
 
SMR kleding
We gaan binnenkort weer SMR kleding bestellen. Het zal gereed zijn op de wedstrijddag om op te halen, of het kan verstuurd worden. Er is keuze uit polo's, hoodies of sweatervest in heel veel verschillende kleuren. Er staat standaard voorop een SMR logo, de achterkant kun je laten bedrukken met een groot SMR logo of een eigen logo, stal-, team- of andere naam naar keuze voor €5 euro extra. Je kunt via HIER jouw bestelling doorgeven.
 
 
We hopen jullie allemaal op de wedstrijddag te zien!
 
Met sportieve groet,
Het SMR Team - Sascha, Charlotte, Sabine en Marlies
Lees meer »

Beste menners, De indoordag van afgelopen weekend was weer een geweldig succes. Een groot aantal menners hebben bij De Waterberg in Arnhem meegedaan aan de onderdelen zoals obstakel parcours aan de hand en aangespannen, het blind lange lijnen parcours en andere leuke uitdagingen. Wij hebben een geweldige dag gehad en we hopen jullie ook weer!

 

 
Voor foto´s van de indoor dag kun je op onze Facebook pagina kijken: >>FOTO'S<<
 
SMR Wedstrijddag 2017
Met de Indoordag nog maar net achter de rug, kijken we meteen weer vooruit! Want de SMR Wedstrijddag staat weer in de startblokken. Op 11 juni 2017 houden we op het terrein in Ugchelen weer deze gezellige dag! 
 
Voor meer informatie en inschrijven kijk op onze website http://www.shetlandermenrit.nl/wedstrijddag-2017
 
Dit jaar hebben we geen bosrit, maar verwerken we dit in het traject van de hindernissen. Je rijdt dan een aangegeven route op het terrein. Dit hebben we gedaan i.v.m. de veiligheid. De wedstrijddag is altijd erg snel vol, wil je zeker weten dat je op de startlijst staat, wacht dan niet te lang met inschrijven. Rij je niet mee? Kom dan deze dag als toeschouwer. Toegang is gratis, net als het parkeren. Lijkt het je leuk om als vrijwilliger mee te doen? Geef je dan hier op: http://www.shetlandermenrit.nl/wedstrijddag-2017/vrijwilligers
 
Volle Maan Rit
Op zaterdag avond 11 maart houden we de jaarlijkse Volle Maan rit in Putten.Samen de nacht verkennen met de volle maan als onze zaklantaarn. Spannend en oh zo gaaf! De rit is ongeveer 10km en gaat veelal over verharde paden in het bos. We verzamelen rond 21.00 uur en gaan rond 22.00 uur richting het bos. Opgeven kan via hier: http://www.shetlandermenrit.nl/agenda/opgeven 
 
Met sportieve groet,
Het SMR Team - Charlotte, Sabine, Sascha en Marlies
Lees meer »

Beste menners, de drukke decembermaand is aangebroken. Hopelijk hebben jullie naast het kerstshoppen, de familiebezoekjes en de gezellige feestdagen ook nog voldoende tijd om er lekker op uit te trekken? Het SMR Team wenst iedereen hele fijne feestdagen en een gelukkig 2017! We proosten op een gezond en gelukkig nieuwjaar met heel veel mooie en veilige kilometers met de pony’s. Maak het onvergetelijk!

 

Kerstrit 18 december 2016 - Leersum

Ook dit jaar maken we het weekend voor kerst een mooie kerstrit, ditmaal in Leersum. Onder het mom 'versier jezelf, je pony en je wagen zo mooi mogelijk in kerstsfeer' gaan we met nu al bijna 20 aangemelde aanspanningen een ritje rijden. We rijden ongeveer 10-12km voornamelijk in draf met stap, halverwege een stop met wat lekkers voor alle deelnemers; menners, grooms en pony’s. Aanmelden kan tot en met woensdag 14 december 20.00 uur. Inschrijven kan hier: http://www.shetlandermenrit.nl/agenda/opgeven

 

Indoordag  19 februari 2017 – Arnhem

We krijgen al een paar keer de vraag, of de indoor dag nu meer wedstrijd gericht is of ook nog toegankelijk voor wat meer onervaren combinaties. Nou, voor elk wat wils! Het klopt inderdaad dat er geen workshops meer zijn, we hebben dit nu twee jaar gedaan en wilden weer eens wat nieuws proberen. De onderdelen zijn zo ingericht dat je mee kunt doen als je inderdaad 'gaat voor de winst' maar ook kunt rijden ter lering en vermaak.

Bijvoorbeeld tijdens het obstakel parcours, zowel aan de hand als voor de wagen kun je er voor kiezen om of op tijd te rijden, of de tijd te nemen en hier een mooie schriktraining van te maken. Ook  het spiegelparcours kun je rijden op je eigen tempo om de pony eens kennis te laten maken met een parcoursje op vreemd terrein of proberen om de snelste tijd neer te zetten.

Alle onderdelen zijn goed te doen voor een onervaren pony, maar ook uitdagend genoeg voor de meer ervaren combinaties. Inschrijven voor deze leuke dag? http://www.shetlandermenrit.nl/indoor-dag/inschrijven-1

 

Nieuwjaarsrit 15 januari – Loenen (20km – tot stokmaat 1.30m)

We trappen het jaar goed af. Deze rit is allereerste keer dat we elkaar weer zien in het nieuwe jaar en dan doen we het meteen goed, de SMR style! Een rit door de natuur van Loenen, ditmaal extra lang en ook voor een maatje meer. Deze rit is 20km en is toegankelijk voor pony's t/m 1.30m stokmaat. Opgeven voor deze rit? http://www.shetlandermenrit.nl/agenda/opgeven

 

Fijne feestdagen allemaal en tot een volgende rit!
Het SMR Team – Charlotte, Sabine, Sascha en Marlies

Lees meer »

Beste menners, De zomer ligt alweer duidelijk achter ons, de druppels slaan tegen het raam terwijl ik dit typ. Even doorbijten maar! Het is na de zomerstop juli en augustus misschien wat stil geweest, maar achter de schermen hebben wij heel hard doorgewerkt, er komt weer veel moois aan!

 

Indoordag
De afgelopen twee jaar hebben we tijdens de Indoor Dag in Arnhem diverse clinics georganiseerd. Dit jaar gaan we het over een nieuwe boeg gooien en hebben we weer veel leuks voor jullie bedacht. Deze Indoor Dag bestaat uit diverse uitdagende beproevingen met een wedstrijd element. Er zijn aangespannen rubrieken, maar ook rubrieken aan de lange lijnen en aan de hand. 
 
Je kunt meedoen aan het aangespannen spiegel parcours of een spiegelparcours met de lange lijnen, maar dan geblinddoekt en een groom die je met aanwijzingen stuurt. Of doe mee met het obstakel parcours, ook zowel aangespannen als aan de hand. Heb jij de mooiste aanspanning van de dag? Doe dan mee met Bestgaande Menpony! En wat dacht je van een aangespannen kür op muziek? Schrijf je in voor de aangespannen Kür op muziek, alleen of in een team van 2 of 4 of 6 of... Hoe je jouw team ook zou willen hebben. Rij je met een vierwieler, dan kun je ook meedoen aan de Vierwieler Challenge! Wil je meer weten of wil je je inschrijven? Dat kan hier: http://www.shetlandermenrit.nl/indoor-dag.
 
Maar ook even wat anders
In de afgelopen tijd is er veel veranderd, de club is gegroeid in aantal, maar ook in 'kunnen'. Was de allereerste rit slechts 8km lang, tegenwoordig willen de meeste die meerijden liever langere ritten. Daar zijn wij het helemaal mee eens!
 
Echter, het aantal ritten die we in een jaar rijden willen we ook terug brengen en de ritten grootser aanpakken. De huidige ritten zitten namelijk bij lange na niet vol. We kregen veel geluiden over bepaalde gebieden om in te rijden, maar uiteindelijk na veel inzet van ons en de persoon die een rit uitzet in zo'n gebied, rijden we keer op keer slechts met een handje vol aanspanningen of moeten we afgelasten vanwege te weinig deelnemers. Dat moet ook anders kunnen. En dat gaan we ook doen. 
 
We willen ons focussen op een aantal vaste activiteiten per jaar. De Indoor Dag in februari, de oefendag voor de wedstrijd in mei en de Wedstrijddag zelf in juni zijn de pilaren in onze agenda, dat blijven dagen die zeer goed bezocht worden en waar wij, en jullie hopelijk ook, veel plezier aan beleven! De Indoor Dag heeft wel een upgrade gekregen zoals je net kon lezen. Daarnaast willen wij in plaats van veel kleine ritten, twee grote ritten uitzetten van zo'n 25km per rit in de tweede helft van het jaar met thema's. Bijvoorbeeld met aansluitend een BBQ of een rit met een spel-element erin etc. De precieze uitkomst gaan we het nog intern over hebben, maar daar hebben we nog bijna een jaar de tijd voor. We houden jullie op de hoogte!
 
Voor nu blijven alle geplande ritten staan t/m maart 2017 zoals eerder aangekondigd. We hopen dat jullie met deze komende ritten enthousiast mee zullen rijden!
 
Komende ritten
Zaterdag 22 oktober 13.00 uur - Herperduin, 12km Goedendoelenrit voor Stichting Paardenkamp Soest
Zondag 13 november 10.00 uur - Soeprit Hengelo (Ov.) 12, gezellig na afloop samen napraten onder het genot van een warme kom verse soep!
Zondag 18 december 10.00 uur - Kerstrit Leersum, tover jezelf, je pony en je wagen om tot een prachtige kerstcreatie en rij met ons mee.
Zondag 15 januari 10.00 uur - Nieuwjaarsrit Loenen, ±20km en open t/m stokmaat 1.30m.
Zondag 19 februari 09.00 - Indoor Dag Arnhem, SMR organiseert een gezellige Indoor Dag met een aantal uitdagende beproevingen. Let the games begin!
Zondag 11 maart 22.00 uur - Volle Maan rit Putten, samen de nacht verkennen met de volle maan als onze zaklantaarn. Spannend en oh zo gaaf! Rit is ongeveer 10km en gaat veel over verharde paden in het bos.
 
Zin om mee te gaan met een van deze ritten? Geef je hier op: http://www.shetlandermenrit.nl/agenda/opgeven
 
 
Met sportieve groet,
Het SMR Team - Charlotte, Sabine, Sascha en Marlies
Lees meer »

Beste menners, Wij zijn nog maar net bijgekomen van de wedstrijddag twee weken geleden of we gaan alweer door met de volgende mooie ritten die in het verschiet liggen. Wie weet zit er weer wat leuks voor je bij?

Wedstrijddag 2016
Wat een dag, wat een weer en wat een geweldige mensen hebben we mogen ontvangen en ontmoeten op deze dag. We hebben heel veel SMR fans mogen ontvangen en ontmoeten deze dag, prachtig! Voor volgend jaar staat hij weer in de agenda, hopelijk bij jullie ook? Het zal weer rond deze periode zijn en weer op hetzelfde wedstrijd terrein. Hopelijk tot volgend jaar!
 
Alle uitslagen en ook de hindernistijden per aanspanning zijn hier te vinden: http://smr-wedstrijddag2016.jouwweb.nl/uitslagen
 
Strandrit Callantsoog zaterdag 25 juni
Er staat nog één rit op de agenda voordat de zomerstop begint. In juli en augustus nemen wij net als half Nederland ook een kleine vakantie en komen dan met frisse moed weer terug. Op 25 juni staat onze laatste strandrit in Callantsoog gepland. Als je nog mee wil doen, je kunt je tot en met a.s. donderdag 23 juni opgeven! Dit is onze laatste keer dat we als SMR een strandrit organiseren, dus pak je kans zolang het nog kan.
 
Nieuwe agenda
Eventjes geleden hebben we een oproep gedaan voor het aanmelden van nieuwe ritten voor de agenda, dat hebben we geweten! We kregen er zoveel dat we maar meteen een flink eind in het vooruit zijn gaan plannen. Voor iedereen die een rit heeft aangeboden, we willen je in ieder geval hartelijk bedanken voor de uitnodiging! Ben je benieuwd waarom jouw rit niet is uitgekozen mag je ons altijd even vragen om uitleg.
 
De komende ritten zijn nieuw op de agenda:
(Alle ritten zijn voor aangespannen pony's t/m 1.10m stokmaat, 10-12km en hebben een snelheid van 6-7km p/u gemiddeld. Het tempo is altijd voor iedere rit wat de groep aangeeft, er wordt voornamelijk gedraafd en wat gestapt, galop alleen wanneer de groepsdynamiek dit toelaat)
18 September - Schoonoord
2 Oktober - Herperduin - Inzaleingsrit voor De Paardenkamp in Soest
13 November - Soeprit Hengelo - Gezellig na afloop samen napraten onder het genot van een kom verse soep.
18 December - Kerstrit Leersum - Tover jezelf, je pony en je wagen om tot een prachtige kerstcreatie en rij met ons mee.
15 Januari - Nieuwjaarsrit Loenen, 20km - tot stokmaat 1.30m
Februari - Spelletjes dag met Kür op Muziek Arnhem - meer informatie en datum volgt later
11 Maart - Volle Maan rit - Locatie wordt nog bekend gemaakt
23 April - Oranje Dorpen Tocht Bennekom/ Ede - We rijden met onze aanspanningen door het dorp en het is dan de bedoeling dat je zo mooi mogelijk bent uitgedost in het oranje. Voor de beste creatie is er ook een klein prijsje. Rit is veelal op verharde weg.
Mei - Oefendag voor de SMR wedstrijd - Heesch - meer informatie en datum volgt later
21 Mei - Rit in het Noorden - Meer informatie en locatie wordt later bekend gemaakt.
Juni - SMR Wedstrijddag 2017 - meer informatie en datum volgt later
 
Opgeven voor een van de ritten? Dat kan HIER
 
We hopen dat we weer een mooie agenda hebben gemaakt voor de komende tijd en dat we jullie allemaal mogen ontmoeten op een van onze ritten!
 
Met sportieve groet,
Het SMR Team - Charlotte, Sabine, Sascha en Marlies
Lees meer »

Beste menners, De zomer doet goed haar best en laat ons alvast dat heerlijke vakantie gevoel ervaren! Hopelijk heeft iedereen alweer mooie men-uurtjes in de zon gehad?

Wedstrijddag 2016

Achter de schermen draaien we op volle toeren voor de wedstrijddag die dit jaar op 5 juni weer in Ugchelen plaats vindt. Niet alleen leuk voor de deelnemers, maar zeker ook zo leuk om als bezoeker te komen kijken. De gehele dag is er van alles te zien en te doen, er is een strodorp (o.a. Shetlandershop.nl en De Menner zijn aanwezig) met een terras dat uitkijkt op het pionnenparcours en bij alle onderdelen is er ruimte voor publiek. Een hapje en een drankje is aanwezig, net als een gezellige kinderhoek. Toegang en parkeren is gratis, iedereen is van harte welkom!

 

Mobiele paardenweegschaal

In het strodorp hebben we dit jaar de mobiele paardenweegschaal van JoHorse uitgenodigd. Voor alle deelnemers bestaat de mogelijkheid om voor zijn of haar pony(’s) een weegvoucher tegen het gereduceerde tarief van €5 per pony te halen bij het secretariaat en dan mag de pony op de weegschaal. Ook zijn er leuke prijzen mee te winnen. Onder alle verkochte vouchers wordt een sponsordeken van JoHorse verloot en degene die het beste het daadwerkelijke gewicht kan raden, krijgt wat lekkers voor de pony. Voor meer informatie, kijk eens op http://johorse.nl/

 

Nog een paar plaatsen beschikbaar

Voor de wedstrijddag zitten we bijna vol, maar er zijn nog een paar plaatsen beschikbaar. Je kunt je nog inschrijven voor de rubriek enkelspan middel, enkelspan makkelijk en voor tweespan middel. In iedere rubriek zijn er nog 2 plaatsen beschikbaar.

 

Vrijwilligers

Een dag als de wedstrijddag kan niet bestaan zonder de hulp van onze zeer gewaardeerde vrijwilligers. We zijn bijna rond, maar zoeken nog één vrijwilliger voor de ochtend die bij de hindernissen kan helpen als Hindernis Assistent. Lijkt het je leuk, of weet je iemand die dit wel wil doen? Laat het ons weten!

 

Voor meer informatie over de wedstrijddag kijk op http://smr-wedstrijddag2016.jouwweb.nl/

 

SMR kleding

We gaan weer SMR kleding bestellen! Alle kleding besteld voor 15 mei gaat mee in de bestelling en is voor de wedstrijddag klaar. We hebben mooie zomerse prijsjes:

Hoodie - €18,00 (i.p.v. €25,00)

Vest - €23,00 (i.p.v. €27,50)

Polo korte mouw - €16,00 (i.p.v. €20,00)

Polo lange mouw - €18,00 (i.p.v. €22,50)

Allen inclusief klein logo voorop – Groot logo of tekst achterkant + €5,00

 

Petje Geel of Groen €5,00 – twee voor €7,50

Gratis petje bij bestelling boven €40,00

Geen andere kleuren mogelijk

 

Trailersticker €3,00 (i.p.v. €5,00)

 

Bestellen kan via de site http://www.shetlandermenrit.nl/wat-wie/smr-fan-items - bestellen kan tot en met zondag 15 mei 17.00 uur.

 

Komende ritten

Er staan tot de zomervakantie nog twee mooie ritten op de planning waar je je voor in kunt schrijven.

21 mei 2016 Volle maan rit – Rond Wolfheze/ Renkum gaan we een rit rijden als de volle maan hoog aan de hopelijk heldere hemel staat. Rond 23.00 uur vertrekken we en rijden we een (rustige) rit door het bos. We zullen veel verharde paden rijden voor de veiligheid van de benen van de pony’s. Na afloop eten we gezellig met z’n allen een broodje. De rit is rond 01.00 uur terug bij de verzamelplaats. Kosten zijn €5 per menner en per groom, chauffeurs kunnen mee eten voor €2,50 pp.

 

25 juni 2016 Callantsoog strandrit - De strandrit van SMR, need we say more.  Op zaterdag avond rond 19.00 uur rijden we met z’n allen het strand op en gaan we lekker uitwaaien. Ook hier eten we achteraf een broodje met zn allen. Kosten zijn €5 per menner en per groom, chauffeurs kunnen mee eten voor €2,50 pp.
 

 

Nieuwe ritten 2e helft 2016

In juni gaan we de tweede helft van 2016 inrichten met ritten. Heb je nog een leuke suggestie horen we dit graag! Let op, alleen een gebied noemen is niet voldoende, we hebben ook iemand nodig die daar een rit van 10-12km uit kan zetten en voorop rijdt met de rit.

 

Voor nu wensen we jullie allemaal een prachtig begin van de zomer en hopelijk tot ziens op de wedstrijddag!

 

Met sportieve groet,

Het SMR Team - Sascha, Sabine, Charlotte en Marlies

Lees meer »

Beste menners, Ook dit jaar is er natuurlijk weer een SMR Wedstrijddag, ditmaal op 5 juni 2016. Deze is net als vorig jaar weer in Ugchelen.

Zin om mee te doen? Geef je op via de website.
 
Ook zijn wij op zoek naar enthousiastelingen die ons komen helpen deze dag bij de diverse onderdelen. Vind je het leuk om als vrijwilliger deze dag ons te komen helpen, kun je je hier opgeven: http://smr-wedstrijddag2016.jouwweb.nl/vrijwilligers
 
Gewoon als bezoeker bij de wedstrijd komen kijken? Toegang en parkeren is gratis. Toeschouwers kunnen bij alle onderdelen kijken, er is een horeca gelegenheid met uitzicht op het wedstrijd terrein en een strodorp. Daarnaast is er ook een snackkraam en een bar met diverse drankjes voor kleine prijsjes. Ook aan de allerkleinste is gedacht met een gezellige kinderhoek.
 
Hopelijk zien we jullie allemaal op 5 juni in Ugchelen!
 
Met sportieve groet,
Het SMR Team - Charlotte, Sabine, Sascha en Marlies
Lees meer »

Nu iedereen weer een beetje op temperatuur is gekomen na de koude van afgelopen zondag, is het tijd voor een terugblik en een vooruitblik.

Indoor Clinic Dag
Allereerst willen we nogmaals onze vrijwilligers bedanken die het mede mogelijk hebben gemaakt om de indoor clinic dag tot een succes te maken. De dressuur en vaardigheids clinic werden verzorgd door Fred van Vliet van Smalltown Horse Stables uit Vorstenbosch. De komende tijd staan daar op mengebied leuke dingen op de agenda, check zijn Facebook pagina voor meer informatie! De lange lijnen clinic werd verzorgd door Irene Janssen van Nadalco training. Wil je meer info over hebben over hoe je pony te trainen of loop je tegen problemen aan, kijk eens op de website van Irene www.nadalco-training.nl. Fred en Irene hartelijk dank voor jullie leerzame clinics van afgelopen zondag! Dan als laatste een dankwoord voor de bedrijven die ons strodorp vorm hebben gegeven en of een bijdrage hebben gedaan voor de goodiebags!

Vooruitblik
Dan een korte vooruitblik, 13 maart staat er een rit gepland in Diepenveen. Wil je meerijden, geef je dan op via onze site. Op 3 april rijden we een rit in Loon op Zand en 17 april in Havelte. Ook voor deze ritten kun je je al opgeven! Op 1 mei vindt er in Vorstenbosch een trainingsmiddag plaats in aanloop naar de wedstrijddag van 5 juni. Je hebt dan de mogelijkheid tot het oefenen van dressuur, vaardigheid en marathon onder begeleiding van meninstructeurs Sascha en Fred. Voor deze dag hebben we beperkt plaatsen. Alle data staan op onze website waar je je ook meer informatie kunt vinden.

Trainingsschema
In samenwerking met Equilog hebben wij een trainingsschema op onze website geplaatst. Vaak krijgen wij de vraag of een pony een bepaalde rit aan kan. Wij kunnen daar vaak geen goed antwoord op geven, omdat wij dat van achter een computer niet kunnen zien. Hier geven wij een aantal handvaten hoe je dit kunt nagaan. Kijk HIER

Men TREC
Op zaterdag16 april wordt er in Vorstenbosch bij Smalltown Horse Stables van 10 tot 16 een men-trec clinic gegeven door Ingrid Peters van TREC-Eersel. Voor meer informatie en inschrijven kun je kijken op de Facebook pagina van Smalltown Horse Stables.

Voor meer info over onze ritten, de agenda en allerlei andere zaken die met onze pony's te maken hebben kijk je op http://www.shetlandermenrit.nl.

Wie weet tot een volgende rit!

Het sportieve groet,
Het SMR Team - Marlies, Sascha, Charlotte en Sabine

Lees meer »

Hallo! Wat gaat de tijd toch snel, zo zijn we in het zonnetje aan het mennen en dan is het ineens pats boem weer herfst. Nog even en de klok gaat zelfs alweer om. Dat weerhield de zon echter niet om afgelopen zondag toch onze menners tijdens de strandrit te vergezellen gelukkig. Wat een heerlijke rit hebben we in Oostvoorne gereden! Benieuwd naar de foto's? Die kun je HIER vinden.

Laatste ritten 2015
In 2015 staan nog twee ritten op de agenda, de speurtocht in Ede op 15 november en de kerstrit in Harderwijk op 20 december. Lijkt het je leuk om mee te doen? Geef je op via het aanmeldformulier.

Hartslagmeter Workshop
Ook hebben we a.s. zaterdag 24 oktober de Hartslag meter Workshop. Er zijn nog plaatsen vrij bij deze interessante middag! Meerdere plaatsen voor de theorie en nog 1 plek voor de theorie plus praktijk waarbij je je eigen pony mee mag nemen. Je hoeft zelf geen hartslag meter mee te nemen. Deze workshop is helemaal gericht op aangespannen menpony's, speciaal voor SMR. Opgeven en meer informatie vind je HIER.

Agenda 2016
We hebben weer hard ons best gedaan op de nieuwe agenda voor 2016. De eerste helft is klaar en hebben we geprobeerd om weer veel leuke evenementen en ritten te plannen. Zo rijden we meer ritten in het noorden en houden we weer een Indoor Clinic dag,  een SMR Wedstrijddag en een Volle Maanrit . Benieuwd? Je kunt de agenda HIER vinden.

Nieuwe rit begeleiders
Deze maand is er een wisseling geweest binnen het bestuur. We hebben afscheid genomen van Kitty die zich gaat richten op het komend moederschap. Zij en haar vriend verwachten rond eind februari hun eerste kindje. Zij heeft het stokje overgedragen aan Charlotte van der Heide die zich zal richten op het Noorden en daarbij is Sabine Voets bij het bestuur gekomen om de ritten in het Zuiden te begeleiden. Beide dames hebben de eerste rit er al op zitten, op naar nog meer mooie ritten! Kitty, bedankt voor alles en Charlotte en Sabine heel veel succes en plezier als rit begeleiders!

1.000 fans op Facebook
Toen we in januari 2013 op een hele koude zondagochtend, het was -6 graden met een strak blauwe lucht en een prachtig zonnetje, onze eerste rit reden in Ede met vier aanspanningen, hadden we dit niet gedacht. Afgelopen maand mochten we onze 1.000ste fan op onze Facebook pagina verwelkomen. En daar zijn we jullie erg dankbaar voor! Op naar de volgende mijlpaal :)

Hopelijk tot een volgende rit!

Met sportieve groet,
Het SMR Team - Sascha, Charlotte, Sabine en Marlies

Lees meer »

Beste menners, Vandaag een extra nieuwsflits voor de jeugdige menners tot 16 jaar onder ons. Wij kregen de uitnodiging via een externe vereniging, maar omdat we maar weinig activiteiten hebben enkel voor de jeugd, wilde we een uitzondering maken en deze toch even doorsturen. Zie bijlage, een dressuur en vaardigheid wedstrijd in Ermelo op 29 december.

Voor meer informatie verwijzen we graag door naar menvereniging Veluws Ros: menverenigingveluwsros@gmail.com
 
Veel plezier!
Het SMR Team
Lees meer »

Hoi allemaal, We hopen dat jullie nog lekker aan het genieten zijn van vakantie en zon! Er staat weer veel moois te gebeuren bij SMR de komende tijd, dus we brengen jullie weer even op de hoogte.

Strandrit Wassenaar
Van uitstel kwam uiteraard geen afstel voor de strandrit in Wassenaar. Omdat er daar in de buurt droes was uitgebroken, moesten we verplaatsen, maar op 1 augustus was het dan toch zover! Met een hele rits aanspanningen zijn we het strand op gegaan en hebben we genoten! De foto's kun je hier bekijken.
 
Volgende rit
De eerst volgende rit houden op 13 september, een gezellige BBQ rit! Eerst gaan we rit in het Heeswijkse bos rijden en wanneer we terug zijn wordt de BBQ aangestoken, de pony's spannen we uit en kunnen op een eigen stukje op de paddock of weide lekker lopen en wij gaan gezellig samen een hapje eten.
 
Agenda
Verder staan de volgende ritten op de agenda
* 27 september - Exloo, verzamelen 10.00 uur, 10-12km, tempo is stap en draf en wanneer het in de groep past een galopje
* 18 oktober - Strandrit Rockanje, verzamelen 10.00 uur, ±10km over het strand, tempo stap, draf en galop
* 15 november - Speurtocht Ede, voor pony's t/m 1.30m, verzamelen 10.00 uur, 10-12km in groepjes zelf door het bos met aanwijzingen. Tempo dus zelf te bepalen.
 
Opgeven voor een komende rit kan HIER.
 
Workshop trainen met een Hartslagmeter
Wij organiseren samen met Equilog een workshop over een heel interessant en actueel onderwerk, namelijk trainen met een hartslag meter. In onze trainingen met onze pony's doen we vaak alles op het oog en hier en daar kunnen we gegevens bijhouden zoals bijvoorbeeld duur en aantal km's. Maar je kunt veel gerichter trainen. Door middel van het gebruik van een hartslagmeter kun je veel doelgerichter aan de slag! Aan deze workshop, die speciaal gericht zal zijn op het trainen van onze aangespannen kleine pony's, kun je meedoen met en zonder pony. Zonder pony doe je mee aan het theorie deel wat bestaat uit ongeveer 1,5 uur met veel informatie en kun je al je vragen stellen aan Suzanne Penn van Equilog. Ben je in de gelegenheid om je pony mee te nemen, kun je deze na de theorie inspannen en ga je ook daadwerkelijk aan de slag met een hartslag meter om je pony. Een eigen hartslag meter is hierbij niet nodig.
 
Voor opgeven, meer informatie, locatie, kosten etc. etc kun je hier terecht http://www.shetlandermenrit.nl/hartslagmeter-workshop
 
Graag tot een volgende rit!
 
Met sportieve groet,
Het SMR Team
Lees meer »

Beste menners, Wat waren een hoop van jullie drie weken geleden bij onze wedstrijddag, als deelnemers of als toeschouwer. Echt super leuk! Een geslaagde dag, zeker voor herhaling vatbaar :)

Voor dit jaar staan er nog 7 ritten op de agenda waar je je voor op kunt geven, maar ook zijn we alweer bezig met het bedenken van de Indoor Clinic Dag van volgend jaar. En daar zouden we graag jullie hulp bij krijgen.
 
Wat vonden jullie leuk van de clinic dag van afgelopen februari en zou je weer terug willen zien, wat zou je als nieuw onderdeel willen doen? Zeg het maar! Als we straks al jullie antwoorden binnen hebben gaan we er weer een mooie dag mee in elkaar zetten.
 
Zou je hier jouw voorkeur willen doorgeven? Het duurt maar een minuut of twee om in te vullen. Alvast enorm bedankt! http://www.shetlandermenrit.nl/icd-2016-enquete
 
Met sportieve groet,
Het SMR Team - Kitty, Sascha en Marlies
Lees meer »

Beste allemaal, De strandrit van afgelopen zaterdag hebben we helaas moeten af lassen/ verplaatsen in verband met het uitbreken van droes. Dit was op een bedrijf ongeveer 12km van de ontmoetingsplek vandaan en dat vonden we te risicovol.

We hebben een nieuwe datum geprikt over 7 weken, namelijk zaterdag 1 augustus. De inschrijvingen gaan weer opnieuw open en we horen graag wie er allemaal meegaan.
 
Andere mooie ritten op onze agenda de komende tijd zijn:
5 juli Havelte
13 september Heeswijkse Bossen met aansluitend een BBQ
27 september Exloo
18 oktober Strand Rockanje omgeving
15 november speurtocht Ede (voor alle pony's t/m stokmaat 1.30m)
 
Wellicht tot een volgende rit!
 
Met sportieve groet,
Het SMR Team
Lees meer »

Beste allemaal, Volgende week zondag 7 juni is onze jaarlijkse wedstrijddag. Ditmaal wordt hij gehouden in Ugchelen en hebben we het prachtige terrein van de papier fabriek tot onze beschikking. Het weer schijnt geweldig te worden en graag willen we jullie allemaal uitnodigen om te komen kijken. Voor wie nog niet op de startlijst staat ;) Entree is gratis en het terrein is goed bereikbaar zodat er makkelijk bij alle onderdelen gekeken kan worden.

We zijn bijna helemaal rond met de vrijwilligers, maar we hebben nog drie mensen nodig voor de volgende taken:
* Hulp bij de hindernis
* Hulp in het pionnen parcours
* Iemand voor achter de bar
 
Tijden in overleg, het evenement is van 10.00 - 18.00
 
Lijkt een van deze drie je leuk om te doen? Laat het ons weten!
 
Graag tot ziens!
 
Groeten,
SMR team
 
PS. de week na de wedstrijd rijden we een strandrit in Wassenaar, inschrijven is nog mogelijk via de website.
Lees meer »

Beste menners, Op zaterdag avond 2 mei houden we onze SMR Volle Maan Rit in Kootwijk, we vertrekken om 23.00 uur 's avonds en rijden in het licht van de volle maan. Ongeveer 10-12km en in een rustig tempo. Het is immers donker. Er zijn al zo'n 10 Shetlander aanspanningen die meerijden, maar deze rit is een (op vele verzoek) rit voor pony's tot en met 1.30m stokmaat. Echter, er doen nog alleen maar Shetten en mini's mee.

Heb je een pony tot 1.30m, doe dan ook mee met deze speciale rit! Of ken je iemand, nodig deze persoon dan uit, zodat we hopelijk wat meer andere leuke rassen zoals bijvoorbeeld de Welshjes aan de deelnemers lijst toe kunnen voegen. Opgeven of de gehele agenda bekijken kan hier http://www.shetlandermenrit.nl/agenda
 
Voor degene onder ons die zich nog in willen schrijven voor de wedstrijd dag op 7 juni in Ugchelen, er zijn nog maar enkele plaatsen beschikbaar. Wacht dus niet te lang. Voor meer info of opgeven http://smr-wedstrijddag2015.jouwweb.nl/
 
Met sportieve groet.
Het SMR team
Kitty, Sascha en Marlies
Lees meer »

Beste menners, We mogen voorzichtig al een beetje aan de zomer snuffelen, wat een zonnig weer is er op komst, heerlijk! Eindelijk mennen zonder drie lagen kleding aan om het warm te houden.

A.s. zondag rijden we in het Drents Friese Wold. Hier kun je je nog voor opgeven tot en met vrijdag avond, tot nu toe zijn er 9 aanspanningen aangemeld. Zondag 19 april rijden we rit in Putten, deze rit is iets hoger tempo dan normaal. Inschrijvingen zijn open tot en met vrijdag 17 april, tot nu toe rijden we met 8 aanspanningen. Voor meer info en opgeven, kijk even op de agenda op de website
 
De wedstrijddag in Ugchelen gaat erg hard qua aanmeldingen, heel erg leuk! We hebben nog ongeveer 15 plaatsen vrij. Wil je ook meedoen, kun je je hier opgeven >>KLIK<<. Tijdens deze wedstrijddag worden er 4 onderdelen verreden, een bos rit van 4,5km, gevolgd door de Shetlander Show-off waarbij je een proefje rijdt voor een jury, daarna een uitgebreid pionnen parcours en als afsluiter nog een aantal hindernissen. Dit alles in drie verschillende niveau's, makkelijk, gemiddeld en moeilijk. Aan het einde van de dag wordt de prijsuitreiking gedaan voor de SMR Bekers!
 
Voor deze wedstrijd kun je je nog opgeven met jouw Shetlander of mini aanspanning, maar doe je zelf niet mee en vind je het wel leuk om actief deel te nemen aan deze dag? Wij zijn nog op zoek naar diverse vrijwilligers. Ook daar kun je je nog voor opgeven. Meer informatie op de SMR Wedstrijddag website
 
Uiteraard is deze dag ook toegankelijk voor alle bezoekers, de toegang is gratis.
 
Graag tot een volgende rit!
Het SMR team
Lees meer »

Beste menners, De lente is begonnen, hopelijk hebben jullie er alweer een aantal mooie aangespannen kilometers opzitten in het zonnetje! Er staat weer veel moois op de nieuwe agenda staan welke tot en met het einde van het jaar is gevuld. Hieronder staan alle ritten tot en met de zomervakantie, op onze website kun je alle ritten van dit jaar bekijken op de Agenda.

Op 1 maart hebben we een mooie rit gereden in Ede. De weersvoorspellingen waren in de dagen naar de rit toe niet erg rooskleurig, maar de dag zelf was het fantastisch! Het was een heerlijke rit! De foto's staan inmiddels in het album.
 
De rit in Leusden hebben we helaas af moeten lassen in verband met te weinig deelnemers.
 
En, op 7 juni hebben we een Shetlander Menritten Wedstrijddag! Een dag vol met alleen maar kleine pony's voor de wagen die tegen elkaar strijden om de SMR bokaal! Doe je ook mee? Inschrijven kan vanaf nu!
 
De ritten die we op de agenda hebben staan de komende tijd:
 
29 maart 2015 - Drents Friese Wold
Op zondag 29 maart rijden we weer een rit in het bekende Drents Friese Wold. De rit is ongeveer 15 kilometer lang en het tempo voornamelijk draf en wat stappen. Opgeven kan tot en met aanstaande vrijdag. Inmiddels al met 8 aanspanningen een gezellige club bij elkaar!

19 april 2015 - Putten
Op zondag 19 april rijden we een rit in het mooie bos van Putten. De rit is ongeveer 12 kilometer lang en het tempo is wat hoger dan normaal. Veel draf en wat stap en als de groepsdynamiek goed is ook galop.

2 mei 2015 - Volle Maan rit Kootwijk - stokmaat t/m 1.30m.
Een primeur voor SMR, een volle maan rit! Op zaterdag avond 2 mei rijden we een rit in het donker met het licht van de volle maan. De rit is ongeveer 12 kilometer lang en het tempo is stap en draf. Deze rit is toegankelijk voor alle pony's tot en met 1.30m. We krijgen vaak de vraag of er ook grotere pony's mee mogen met onze normale ritten, maar daar hebben we altijd hetzelfde antwoord op, helaas niet. Maar nu mogen ze mee! We zijn nu erg benieuwd of en hoeveel grotere pony's hier mee zullen rijden rijden.

7 juni 2015 - Wedstrijddag Ugchelen (Apeldoorn)
Zoals we al vele ritten hebben gereden speciaal voor de Shetlanders en andere kleine ponyrassen, gaan we dit jaar voor de tweede keer de SMR Wedstrijddag organiseren speciaal voor deze kleine ponyrassen. Op zondag 7 juni houden we een dag vol met veel verschillende activiteiten die speciaal zijn voor menners met een aangespannen Shetlander of Mini (kruising). Voor meer informatie en inschrijven ga je naar de speciale website voor deze dag: http://smr-wedstrijddag2015.jouwweb.nl/ En doe je zelf niet mee? Dan ben je van harte welkom als toeschouwer!

13 juni 2015 - Strandrit Wassenaar
Hier hoeven we weinig aan uit te leggen, de rit populaire strandrit in de herhaling! Heerlijk uitwaaien aan het strand in goed gezelschap! In verband met de tijden dat het strand op is gesteld voor paarden, rijden we op zaterdag avond. We rijden ongeveer 10-12km en het tempo is zoals de groep aangeeft stap, draf en galop.
 
5 juli 2015 - Havelte
Op zondag 5 juli gaan we weer terug naar het mooie Havelte. Daar rijden we een rit van ongeveer 10-12km in een normaal tempo. Stap, draf en galop.
 
Graag tot een volgende rit!
 
Met sportieve groet,
Het SMR Team

 

Lees meer »

Beste Menners, Het jaar is nog maar net begonnen en we zitten alweer boordevol ideeën om 2015 een heerlijk Shetlander Menritten jaar te maken. Op dit moment zijn we de nieuwe agenda voor komende maanden aan het klaar stomen, tot die tijd hebben we nog twee mooie evenementen op de kalender staan!

 
Recreatie rit Lunteren 1 februari 2015
Op zondag 1 februari rijden we weer in de prachtige bossen van Lunteren waar we een recreatie rit zullen gaan rijden. Het wordt een rit van ongeveer 8-10km waarbij we een stap en draf tempo zullen hebben van ongeveer 6km per uur. Halverwege stoppen we voor een hapje en een drankje (en een wortel voor de pony's). Heb je zin om mee te rijden? Geef je dan op!
 
Indoor Clinic Dag
Mennen in de winter, het is soms toch prettiger met een dak boven je pony. Dit jaar organiseren wij voor het eerst onze Indoor Clinic Dag op 8 februari in Arnhem. Tijdens deze dag zullen zo'n 60 pony's deelnemen aan de diverse clinics en wedstrijden die gereden worden. Onder andere een dressuur clinic, een vaardigheid clinic, maar ook kunnen de beginselen van Vrijheidsdressuur geleerd worden en is er een schriktraining parcours. Tussen de middag wordt er gestreden tijdens het Nederlands Kampioenschap Lange Lijnen Voetbal en bij het ringsteken. Daarnaast hebben we een leuk strodorp met een aantal leuke kraampjes. Een zeer gevarieerde dag waar voor elk wat wils is! De inschrijvingen zijn inmiddels vol en gesloten, maar deze dag is open voor alle bezoekers, dus schrijf het in de agenda. Op 8 februari is Arnhem The Place To Be!
 
We komen later deze maand terug op de nieuwe agenda, wat ook weer heel gaaf is geworden.
 
Graag tot een volgende keer!
 
Met sportieve groet,
Het SMR Team
Lees meer »