Vaardigheid en Marathon clinic

Tijdens de vaardigheid en marathon clinic rij je in een kleine groep een les van ongeveer 45 minuten waarbij je onder leiding van een gediplomeerde men-instructeur eerst een aantal poorten rijdt en daarna een parcours. Aan het einde heb je de keuze om een rondje op tijd te rijden, de snelste tijd wordt gehuldigd bij de prijsuitreiking.

Je leert hierbij hoe je het beste door een parcours rijdt, waar je op moet letten en hoe je je het beste kunt voorbereiden op een parcours. Het is leerzaam voor elke combinatie!

De clinic wordt gegeven door Mathilde Jutting, menster, meninstructeur en menjurylid.

Niveau
Je wordt ingedeeld naar niveau,  zodat de clinic aansluit op jullie huidige rijden en je er zoveel mogelijk van op zal steken! Rij je geen wedstrijden, geef dan een inschatting van je huidige niveau. Heb je nog nooit een pionnen parcours gereden, of misschien 1 of 2 keer, dan heb je weinig tot geen ervaring. Heb je dit al wel een paar keer gedaan of rijd je net wedstrijden, dan heb je een L niveau. Heb je meer wedstrijd ervaring, schrijf je dan in voor het M niveau of hoger. Bij klasse M of hoger gaan we er vanuit dat je dit gestart bent en weet in welke klasse je valt.

Wanneer je de clinic start, willen we je vragen om alvast goed losgereden te zijn zodat we optimaal gebruik kunnen maken van de tijd, hierbij kun je gebruik maken van een deel van de binnenbak.

Over de instructeur
Ik ben Mathilde Jutting en woon in Dalfsen met mijn familie en 5 viervoeters.  Al op jonge leeftijd ben ik de paardensport in gegaan. Begonnen als springruiter toen de dressuur in om vervolgens ook nog in de western te trainen. In 2009 heb ik de overstap gemaakt naar de mensport met mijn toenmalige mini appaloosa dekhengst welke ik doorgereden heb naar de zz dressuur.  Nog vele mochten volgen zz dressuur vaardigheid en later met de welshen in de klasse 3 samengesteld.  Tevens ben ik in 2010 jury geworden in de mensport en naast het lesgeven van ruiters was het een eenvoudige stap naar het lesgeven van menners.  Met plezier menners helpen staat bovenaan in onze lessen.