Lange Lijnen Clinic

Tijdens de Lange Lijnen clinic krijg je in een kleine groep een les van ongeveer 45 minuten waarbij je onder leiding van een gediplomeerde lange lijnen instructeur achter jouw pony plaats gaat nemen met de lijnen in de handen.

Met de dubbele lange lijnen (DLL) wordt een paard getraind vanaf de grond, door middel van lichaamstaal, gecombineerd met twee lange lijnen die verbonden zijn met een trainingshalster of hoofdstel. De DLL kunnen zowel in centrumpositie (op de cirkel) als in menpositie (achter het paard) gebruikt worden, afhankelijk van wat je wilt oefenen/trainen. De techniek van de DLL kan uitstekend gebruikt worden voor het beleren van jonge paarden, maar ook voor bijvoorbeeld hersteltraining na een blessure of het balanceren van de menpony.

Wanneer je de clinic start, willen we je vragen om alvast goed losgestapt te zijn, zodat we optimaal gebruik kunnen maken van de tijd. Voor deze clinic heb je een hoofdstel en de leidsels van jouw mentuig nodig.

 

Niveau
Je wordt ingedeeld naar niveau, zodat de clinic aansluit op jullie huidige niveau en je er zoveel mogelijk van op zal steken! 
Heb je nog nooit achter je pony gelopen met dubbele lange lijnen/ lange teugels, of wel eens geprobeerd maar je wist niet goed hoe en wat, dan heb je weinig tot geen ervaring. Je gaat dan vooral aan de basis werken om een goede start te maken waar je thuis verder mee kan. Heb je vaker met Dubbele Lange Lijnen achter jouw pony gewerkt, geef je dan op voor de ervaren groep. Je gaat dan oefeningen doen waarbij je wordt uitgedaagd om je verder te ontwikkelen.