Horse Agility clinic

Tijdens de Horse agility clinic krijg je in een kleine groep een les van ongeveer 45 minuten waarbij je onder leiding van een instructeur (Horse agility member en ervaren competitieloper) met jouw pony een parcours van hindernissen neemt.

 

Horse agility

Horse agility is een behendigheidssport voor paarden. Het is een uitdagende afwisseling op je dagelijkse training die: jullie zelfvertrouwen vergroot, de onderlinge band versterkt, jullie communicatie verbeterd en bovenal samen tijd doorbrengen heel plezierig maakt!  Horse agility leent zich uitstekend om jou en jouw pony dapperder te maken in de dagelijkse omgeving. Door angst voor het onbekende om te zetten in nieuwsgierigheid naar de obstakels die je samen onderweg tegenkomt. Horse agility bestaat uit een parcours van hindernissen die verschillende vaardigheden van jullie vereisen. Kun je jouw pony ergens langs op, overheen, onderdoor of tussendoor begeleiden? Blijft jouw pony gehoorzaam wachten terwijl jij een obstakel passeert of durft jouw pony obstakels misschien ook zelfstandig te nemen? Doe mee met de clinic Horse agility en maak jouw menpony een dappere durfal die zijn hoef onderweg nergens voor omdraait.

 

De clinic wordt gegeven door Laura Knoops van Zensitief met Paarden. Wanneer je de clinic start, willen we je vragen om alvast goed losgestapt te zijn, zodat we optimaal gebruik kunnen maken van de tijd. Je hebt enkel een halster en leadrope nodig van min 4 m lengte. Je kunt ook een leadrope lenen of gebruik een longeerlijn. Motiverende koekjes mogen zeker ingezet worden.

 

Niveau
Er zullen obstakels aanwezig zijn met een verschillende moeilijkheidsgraad, zodat iedereen voldoende uitdaging heeft. Laura zal afhankelijk van jullie niveau passende oefeningen aanreiken die je dan samen met je pony kunt uitpuzzelen. Voor de Horse agility hoef je dus geen niveau op te geven.

 

Over de instructeur - Laura Knoops

Haar liefde voor paarden ontstond op haar zesde. Na enkele jaren gereden te hebben op een traditionele manege zocht zij vanaf haar twaalfde haar weg in verschillende alternatieve horsemanship technieken. De communicatie met paarden had altijd al meer belangstelling dan het rijdenLaura’s interesse ging vooral uit naar het grondwerk, werk aan de hand, lange teugelen, vrijheidsdressuur en sinds 2013 is Laura Knoops ook gegrepen door het Horse agility virus. Laura is fanatiek beoefenaar van de Horse agility sport. Inmiddels heeft zij met haar shetlandpony Joep het medium level behaald en is zij ook met een tweede pony op starter level gestart. Momenteel studeert Laura aan de instructeursopleiding aan de human & Horse academy vanuit waar zij zich straks ook als officiële Horse agility instructeur wil kwalificeren.

 

Laura’s trainingsvisie is een mix van ‘Positive’ en ‘Sensitive’ horsemanship. Hierin speelt positieve bekrachtiging een belangrijke rol. ‘Het is een geweldige manier om de eerste stappen te zetten naar een betere connectie met je paard. Het geeft jou de mogelijkheid om met je paard te communiceren. Het geeft jouw paard de mogelijkheid om de training te beïnvloeden. Het is een eerste stap in de opbouw van een gelijkwaardige relatie met je paard.’  - aldus Laura. Maar met alleen een heuptasje vol beloningen is je training nog niet automatisch ‘positief’. Hier zoekt Laura de  relatie met ‘Sensitive’ horsemanship dat alles te maken heeft met jouw intentie. Wanneer we gericht zijn op het krijgen van controle, of acties nemen die geworteld zijn in angst, of de training gekenmerkt wordt door opwinding, teleurstellingen of  frustratie dan is weinig positiefs aan onze training. Dit is waar ik jou uitnodig de wereld van ‘ Sensitive’ horsemanship te betreden en samen met je paard te ontdekken wie jullie daadwerkelijk zijn.