Dressuur clinic

Tijdens de aangespannen dressuur clinic rij je in een kleine groep een les van ongeveer 45 minuten waarbij je onder leiding van een gediplomeerde men-instructeur gaat werken aan jullie dressuur uitdagingen.

Dressuur is de basis van alle onderdelen van onze sport. Door hiermee aan het werk te gaan, verbeter je je pony ook in de andere onderdelen. In deze clinic ga je samen met de instructeur werken aan jouw speerpunt en kun je veel met en van elkaar leren.

Iedereen ontvangt individueel advies. De clinic wordt gegeven door Mathilde Jutting, mennster, meninstructeur en menjurylid.

Wanneer je de clinic start, willen we je vragen om losgestapt te zijn, het verdere loswerken komt in de les aan bod.

 

Niveau
Je wordt ingedeeld naar niveau, zodat de clinic aansluit op jullie huidige rijden en je er zoveel mogelijk van op zal steken! Je niveau is wat je start op wedstrijden, of als je geen wedstrijden start, het niveau waarop je thuis traint.

Ben je nog niet bekend met alle basis figuren van de dressuur, dan heb je weinig tot geen ervaring. In de B ken je de verschillende figuren, kun je deze met je pony deze zonder veel moeite rijden, kun je de overgangen rijden en de verruiming is slechts enkele passen. In de L ga je een stapje verder en komen daar oefeningen bij zoals achterwaarts, rijden met één hand en de verruiming wordt de gehele diagonaal gevraagd. Bij klasse M of hoger gaan we er vanuit dat je dit gestart bent op officiële wedstrijden en weet in welke klasse je valt. Op deze manier kun je zelf inschatten waar je bij hoort.

 

Over de instructeur
Ik ben Mathilde Jutting en woon in Dalfsen met mijn familie en 5 viervoeters.  Al op jonge leeftijd ben ik de paardensport in gegaan. Begonnen als springruiter toen de dressuur in om vervolgens ook nog in de western te trainen. In 2009 heb ik de overstap gemaakt naar de mensport met mijn toenmalige mini appaloosa dekhengst welke ik doorgereden heb naar de zz dressuur.  Nog vele mochten volgen zz dressuur vaardigheid en later met de welshen in de klasse 3 samengesteld.  Tevens ben ik in 2010 jury geworden in de mensport en naast het lesgeven van ruiters was het een eenvoudige stap naar het lesgeven van menners.  Met plezier menners helpen staat bovenaan in onze lessen.